Boligen på Vatnestrøm

Blå Kors ferier: Nytt ferietilbud i praktfulle omgivelser

Idyllisk beliggende rett ved Oggevann på Vatnestrøm i Iveland kommune, ligger eneboligen som Blå Kors ferier nå skal bruke til å gi et ferietilbud til brukerne av de ulike tilbudene som Blå Kors Kristiansand tilbyr.

Av Ivar Eidsaa

– Det er takket være et stort lokalt engasjement at vi kan tilby dette, sier Stig Rune Skaran, ferie og aktivitetskoordinator i Blå Kors ferier.

Marit Setane og Stig Rune Skaran
Marit Setane og Stig Rune Skaran

For på Vatnestrøm var det en enebolig som stod tom. Iveland kommune hadde kjøpt eneboligen, da området hvor boligen ligger er regulert til industri- og næringsformål. Men fordi dette ligger litt frem i tid før det blir realisert, mente levekårsutvalget i Iveland kommune at boligen måtte brukes til noe fornuftig.

Ordfører André Myhre og levekårsutvalget tok kontakt med Blå Kors ferier for å høre om det gikk an for Blå Kors å bruke boligen.

Har mange deltakere som kan bruke boligen

– Og det var det, smiler Stig Rune Skraran.

– Vi har mange deltakere vi ønsker å tilby et ferieopphold, deltakere som kan klare seg selv, men som av ulike årsaker sjelden eller aldri har muligheter til å reise på et ferieopphold for seg og sine, fremholder Skaran.

Planene for hva Blå Kors ferier så for seg ble presentert for kommunen, og da saken var oppe til politisk behandling den 7. september, var alle representantene enige om at Iveland kommune skulle inngå en leieavtale med Blå Kors Kristiansand.

Etter den tid er det blitt pusset noe opp. Malerkostene er blitt svingt. Tepper er blitt erstattet med nye gulv, men ellers fremstår boligen slik den gjorde det så lenge Åsta Omestad bodde i boligen.

En krok i stua er innredet med gode stoler.
En krok i stua er innredet med gode stoler.
Et soverom for barna.
Et soverom for barna.

Gode minner

– Mor flyttet i omsorgsbolig da hun var 92 og boligen stod tom i noen tid. Det at Blå Kors ferier nå kan bruke boligen, synes vi i familien er veldig fint, sier Marit Setane, datter av Åsta Omestad.

– Vi har bare gode minner fra plassen. Dette var en fin plass å vokse opp, nært til skog og mark. Vi valgte å selge boligen da ingen av oss søsken hadde behov for å bo der, sier Setane.

– Familien flyttet inn i den nyoppførte boligen i 1953, og var hjemmet til for mor, far, min søster, bror og meg selv, sier Marit Setane.

Stol med gode leselampe dersom man vil finne frem godboken.
Stol med gode leselampe dersom man vil finne frem godboken.
Gode muligheter for å spille familiespill.
Gode muligheter for å spille familiespill.

Idyllisk beliggenhet

Eneboligen ligger svært idyllisk til, kun et steinkast fra Oggevann, og plassen innbyr til mange aktiviteter. I nærheten er det turstier, ballbinge og lekeplasser. I garasjen står det sykler, akebrett, ski og kano, og nede ved vannkanten ligger en robåt slik at det kan bli innholdsrike og opplevelsesrike dager for familiene som har et opphold i eneboligen.

– Vi vil bruke eneboligen som et landsted, hvor deltakerne våre kan booke plass i helger, ukedager og ferier, sommer som vinter, høst som vår.

– Vi er blitt veldig varmt tatt imot. Det er flere frivillige som bor i nærheten som ønsker å bidra, og vi ville ikke hatt muligheten til å tilby det nå kan uten at de lokale hadde stilt opp, sier Wenche Tønnessen, markedsansvarlig i Blå Kors ferier.

Et av soverommene i 2. etasje.
Et av soverommene i 2. etasje.
Et av soverommene i 2. etasje.
Et av soverommene i 2. etasje.
header