Speidermøtene holdes alltid utendørs.

Blå Kors-speiderne med julemarked 26. november

Søndag 26. november inviterer speiderne i Blå Kors Kristiansand til årets julemarked. Det finner sted i det gamle menighetshuset på Høietun som nå eies av Speiderforbundet og som brukes aktivt i arbeidet.

Av Ivar Eidsaa

– Vi er en god gjeng med speidere som ønsker å invitere til et julemarked for å skaffe til veie midler til arbeidet, forteller Kristoffer Holtskog som leder speiderarbeidet i Blå Kors-regi, sammen med Ynge Andersson som har vært med i speiderarbeidet i en mannsalder.

Mor til Andersson har laget nisser og dukker, to eksempler av en rekke produkter som selges til inntekt for speiderarbeidet.

– Vi har i tillegg også fått en lang rekke gevinster som går til premier til heldige vinnere i lotteriet, sier Holtskog.

Kristoffer Holskog
Kristoffer Holtskog har vært aktiv i Blå Kors sitt speiderarbeidet i en årrekke.

– Vi ønsker å skape litt liv for speiderne, og ikke minst bruke anledningen til å sette fokus på speiderarbeidet som Blå Kors Kristiansand driver. Vi ønsker å få med flere barn og unge i speiderarbeidet, da det gir så mye tilbake for dem som er med. Vi håper julemarkedet kan bidra til økt rekruttering og at flere kan bli som ledere i arbeidet, sier Kristoffer Holtskog.

– Vi legger noen av våre møter til Høietun og Tinneheia hvor vi har en lavvo i Ledningsdalen som vi benytter. Vi har også en lavvo ved Hestevannstjønns om vi bruker aktivt.

I mer enn 100 år har Blå Kors drevet speiderarbeid i Norge. I Kristiansand kom speiderarbeidet i regi av Blå Kors Kristiansand i gang i 1947. Flere tusen barn og unge har gjennom årenes løp vært med, og speiderarbeidet fortsetter å engasjere barn og unge.

Å ha et sammenhengende tilbud til barn og unge gjennom 100 år kommer ikke av seg selv. Yngve Andersson har tidligere gitt uttrykk for at Blå Kors har vært flinke til å etablere aktiviteter som er aktuelle i samtiden, og at dem som har vært med har vært flinke til å bevare samholdet, samt å tenke nytt.

Det har gjort at speiderarbeidet hele tiden har klart å fornye seg. Et eksempel i så måte Flekkerøy Blå Kors Sjø hvor rundt en 150 barn og unge er med i arbeidet.

header