Butikkdrivere på Tangvall Arena

Går sammen om å gi julegaver til Blå Kors

– Vi ønsker å støtte det viktige arbeidet som Blå Kors Kristiansand gjør. Det sier Cato Hersvik-Olsen, senterleder ved Tangvall Arena som håper alle butikker i Søgne, så vel som lokalbefolkningen kan gå sammen om å legge julegaver under juletreet som er plassert i 2. etasje på Tangvall Arena.

Av Ivar Eidsaa

– Sammen med lederne for alle butikkene på Tangvall satte vi oss ned for å se hva vi kunne gjøre for å utgjøre en forskjell i den dyrtiden som mange nå opplever, for å kunne gi noe tilbake til samfunnet vi er en del av, sier han.

– Vi ønsker å støtte Blå Kors Kristiansand som gjør en viktig jobb og hjelper mange som trenger det, forklarer Hersvik-Olsen.

– Det er flott at alle butikkene på Tangvall Arena er med på aksjonen.

Cato Hersvik-Olsen, senterleder

Hele næringslivet invitert

Legger gaver under treet
Små og store la ned gaver under juletreet.

Løsningen ble å invitere hele næringslivet i Søgne om å bli med på aksjonen om å legge julegaver under juletreet som står i 2. etasje. Gavene blir gitt til Blå Kors Kristiansand, som gir gavene videre til de mange som nå har en utforende hverdag og som ikke har mulighet til å feire jul for seg og sine. Mange har også store utfordringer med å kjøpe julegaver til familiemedlemmene.

Onsdag var alle butikkene og bedriftene som har kontor på Tangvall Arena representert da julegaveaksjonen formelt ble satt i gang. Alle hadde med julegaver som alle ble lagt under treet.

Julegaver under treet
Det ble etter hvert mange pakker under juletreet.

Noe alle kan bli med på

– Det er flott at alle butikkene på Tangvall Arena er med på aksjonen. Nå håper vi at også hele næringslivet i Søgne kan bidra. Behovene er mange, og går vi alle sammen, kan mange få en håndsrekning, sier han.

– Vi ønsker også at befolkningen forøvig kan bli med i aksjonen og legge en gave under treet, små som store, sier han.

Han peker videre på at Blå Kors Kristiansand takket være mange Tidgivere (les: frivillige) har et apparat som gjør at det hele kan gjennomføres på en god måte, ved at gavene jevnlig blir hentet.

Utgjør en stor, stor forskjell

– Dere skal vite at det er mange som nå har en utfordrende hverdag, fortalte Wenche Tønnessen fra markedsavdelingen til Blå Kors Kristiansand, til de mange fremmøtte.

Blå Kors juletre
Gavene skal gå til familier som strever med rus, psykisk helse, lavinntekt eller andre former for utenforskap.

Hun fortalte om familiefaren som etter en arbeidsulykke og et samlivsbrudd opplevde at økonomien ble svært stram. Da julen nærmet seg, hadde han ikke penger til verken mat eller julegaver til barna.

– Det at vi kunne hjelpe ham med vinterklær, sko, votter, lurer og skjerf til barna, og gaver til julaften, var mulig takket være de som bidrar inn til arbeidet vi driver, fremholdt hun.

– Dere skal vite at det dere bidrar med, utgjør en stor, stor forskjell for veldig mange, så på vegne av Blå Kors Kristiansand og de mange vi nå får muligheten til å hjelpe, vil vi på det varmeste si tusen, tusen takk, sa Wenche Tønnessen.

header
Senest oppdatert: 05.12.2023