Sigvart Dagsland

Sigvart Dagsland med fire kirkekonserter for Blå Kors Kristiansand

Sigvart Dagsland skal i februar 2024 gjennomføre fire kirkekonserter på Sørlandet hvor overskuddet i sin helhet går til å drifte arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver.

Av Ivar Eidsaa

– Vi gjennomførte i fjor fire kirkekonserter med Jan Eggum og har lyst til at det skal bli en tradisjon å arrangere kirkekonserter til inntekt for arbeidet vi driver, forteller markedssjef i Blå Kors Kristiansand, Henning Reme.

Han sier videre Sigvart Dagslands låter inneholder mange gode refleksjoner om livet generelt og om det som kan handle om utenforskap.

– Sigvart Dagsland og konseptet på kirkekonserter er en fin kombinasjon

– Låtene hans rommer så mye og passer inn i kirkerommet, både hva innhold og formatet angår, legger han til.

Se intervjuet med Sigvart Dagsland i forbindelse med hans bidrag på albumet «I sentrum står et menneske» i regi av Blå Kors Kristiansand i 2017.

Billettprisen er satt relativt lavt for en så anerkjent artist. Normalt koster en billett mange hundre kroner. Blå Kors Kristiansand har valgt å sette prisen til 250 kroner, en bevisst strategi for å senke terskelen og dermed gjøre konserten tilgjengelig for enda flere.

Sigvart Dagsland starter konsertrekken i Mandal kirke 7. februar 2024, fortsetter i Vanse kirke 8. februar, før turen går videre til Domkirken i Kristiansand den 9. februar. Kirkekonsertene avsluttes i Trefoldighetskirken i Arendal den 10. februar 2024.

– Vi gleder oss veldig til at han skal komme. Jeg synes personlig han har en av de aller beste stemmene her hjemme. Han er sangeren med silkestemmen, sier Reme.

Sigvart Dagsland
Sigvart Dagsland har tidligere hatt Blå Torsdag-konsert i Blå Kors Kristiansand.

Sigvart Dagsland har vært en god og trofast Blå Kors-venn i mange år, og har tidligere gjestet Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand ved flere anledninger.

Med seg på konserten har Dagsland Torjus Vierli på tangenter og trommisen Jan Inge «Jango» Nilsen. De har hatt et musikalsk samarbeid over flere år, og Dagsland bidrog blant annet på platen som Verli og Jango slapp i 2017.

Sigvart Dagsland selv sier han gleder seg vilt til å komme til Sørlandet i februar og legger til at han med seg både nye låter, eldre låter og noen stein-gamle låter.

header
Senest oppdatert: 07.12.2023