Sarita Sejpal

Inviterer til indisk julebord for Blå Kors-deltakere

– Dette ser vi frem til. Det sier Mother India-gründer Sarita Sehjpal, som sammen med broren Raj Sharma inviterer 90 Blå Kors-deltakere til indisk julebord.

Av Ivar Eidsaa

– Det er klart vi skal bidra når vi kan, sier Sehipal.

Hun forteller at hennes far på 83 år hadde fått med seg medieoppslagene om at mange nå strever tungt i den dyrtiden vi opplever, og at flere står i matkø.

– Han kalte min bror og meg selv inn på teppet og spurte hva vi hadde tenkt å gjøre med det.

– I India har vi en tradisjon for å minnes dem som er gått bort, med å gi mat til mennesker som trenger hjelp. I mange år har vi samarbeidet med en annen organisasjon, men da de var på flyttefot, hadde vi ikke fått gjort noe med det. Det plaget min far, forklarer Sehipal.

Ettersom hun fra tidligere godt kjenner til det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver i stiftsstaden, tok hun kontakt og spurte om det var mulig å kunne arrangere et julebord for deltakerne i Blå Kors Kristiansand. Og det var det!

Markeds- og fundraisinansvarlig Henning Reme forteller at han ble rimelig paff da Sarita Sehipal tok kontakt.

– Det er jo en fantastisk gave som betyr at vi kan gi gode opplevelser for mange av våre deltakere. Julebordet finner sted på Møteplassen i underetasjen i lokalene våre i Gyldenløvesgate, og der har vi kapasitet til å ta imot 90 personer totalt, sier Reme.

Sarita Sehipal og broren Rai Sharma skal selv lage maten, og vil servere tradisjonelle indiske retter.

– Vi lager mat som vi vet de fleste kan ha, og serverer derfor butter chicken og tropical chicken curry. Vi lager også indisk risgrøt. Den ligner veldig på den tradisjonelle norske risgrøten, men vi supplerer med revne gulrøtter, kardemommepulver, rosiner og nøtter for å få en ekstra saftig risgrøt, sier hun.

– Vi gleder oss veldig til tirsdagen. Det er fint å kunne bidra. Det er jo et paradoks at vi lever i et av verdens rikeste land og så er det samtidig så mange som sliter. Vi burde vært nummer en til å hjelpe, og vi er glade for at vi har muligheten til å bidra med det vi kan, sier Sarita Sehipal.

header
Senest oppdatert: 19.12.2023