Blåmarked

Blåmarked – vårens store marked hos Blå Kors Kristiansand

Stor auksjon, mange aktiviteter for barna, mye godt å finne på grillen og et yrende liv, er bare litt av det som kan forventes når Blå Kors Kristiansand inviterer til Blåmarked lørdag 4. mai fra kl 11.00.

Av Ivar Eidsaa

Blåmarked er et arrangement som er blitt gjennomført i flere år for å skaffe til veie midler som kan gå til driften av det arbeidet som Blå Kors gjør i Kristiansand. Arrangementet er svært populært og mange hundre besøkende pleier å besøke markedet. Et viktig mål med arrangementer er at det kan passe for alle, både store og små, og at det er mulig å ha det kjempefint uten at det koster så mye.

– Det er trivelig å invitere til en fest som dette, sier arrangementsansvarlig Benedikte Sofie Rom Abrahamsen og fundraisingskoordinator Trond Furseth.

Det blir mange aktiviteter for store og små.

Arrangementsansvarlig Benedikte Sofie Rom Abrahamsen

Ansiktsmaling, lykkehjul og selvsagt også sukkerspinn er noe av det som hører med. Tradisjonelt åresalg med håndlagde årer er også den del av innholdet denne dagen.

– Og selvsagt så serverer vi mye god mat, smiler Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Blåmarked med lykkehjul
Lykkehjul er alltid populært på Blåmarkedet.

Grillene blir fyrt opp

I de forskjellige bakgårdene til Blå Kors i Gyldenløves gate blir det fyrt opp griller, servert fat på fat med deilige rekesmørbrød, stekt vafler og sveler og selvfølgelig står også kaker på menyen. Kaffetrakterne skal etter hva ryktene forteller jobbe overtid for å sikre noe godt og varmt i koppen.

Når klokken slår 12 stiller Giert Werring opp med en forestilling om «Baldrian og Musa», alltid et populært innslag der forestillingen vises.

I bakgårdene blir det også gode tilbud på Blå Kors Kristiansands eget klesmerke «ØY» med blant annet t-skjorter, bukser, hettegensere og capser.

Halv pris på tøy fra Øy by Blå Kors denne dagen
Halv pris på tøy fra Øy by Blå Kors denne dagen

– Vi vil også selge produkter fra Blå Kors gjenbruk, butikken vi driver på Avfall Sørs anlegg på Mjåvann. Her vil spennvidden være stor, og muligheten for gode kupp vil så absolutt være til stede, sier Rom Abrahamsen.

En stor og varm takk

Halv to er det klart for stor auksjon i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand. Trond Furseth har vært i kontakt med næringslivet for å skaffe til veie produkter som kan auksjoneres bort, og han forteller at han er blitt svært godt tatt i mot overalt hvor han har kommet.

– Det er mange som ønsker å bidra inn til det arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand. Responsen i år har vært uvanlig stor. Uten den enkeltes støtte, ville vi ikke klart å nå alle dem vi faktisk når med arbeidet som drives, sier Furseth, som retter en stor og uforbeholden takk til hver enkelt.

– Det varmer virkelig hjerteroten å se engasjementet som så mange legger til grunn, og det gjør meg ydmyk når vi vet at hvert eneste håndslag og hver eneste krone som kommer inn fordi bedriftene bidrar, går med til å hjelpe enkeltmennesker som trenger hjelp for å komme videre i livet, fortsetter han.

Auksjon med over hundre produkter

Over hundre produkter vil bli auksjonert bort, og det sier sitt om oppslutningen fra næringslivet at produktene samlet har en verdi på over 400.000 kroner.

Stor auksjon på Blåmarked
Stor auksjon på Blåmarked

Trond Furseth forteller at det som ligger klart er alt fra en lang rekke gavekort til hoteller, restauranter og butikker, til flotte hagemøbler, TV, spabad, elektrisk sykkel og en flunkende flott scooter.

– Blåmarked er et svært viktig arrangement for oss. Midlene som kommer inn, går med til å drifte arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver. Vi er helt avhengige av frie midler for å kunne videreføre arbeidet og gi hjelp til de mange som de ulike tilbudene omfatter, sier Trond Furseth.

header