Gjengen med rails

Blå Kors-elever lagde nye rails til Blå Kors aktivitetspark

header

Takket være elever på Blå Kors videregående skole, Øvrebø fikk Blå Kors aktivitetspark fire nye rails til skatehallen forrige uke. Med på overrekkelse og montering var både elever og lærere fra skolen.

Tekst: Henning Reme, foto: Mats Kapstad

– Vi er veldig begeistret over å få nye rails til hallen! Med disse får flere skatere og de med sparkesykler utfolde seg i tryggere omgivelser enn å gjøre det andre steder, forteller Ida Marie Thornes Høitorp som er driftsansvarlig ved Blå Kors aktivitetspark på Lund.

Fredrik og Ida Marie
Fredrik Larsen, Tidgiver og skater, sammen med Ida Marie Thornes Høitorp, var veldig fornøyde med leveransen fra Blå Kors videregående skole, Øvrebø.

– Vi bestilte tre stykker, og fikk fire i forskjellige varianter. Disse gjør at terskelen blir lavere for at flere kan prøve seg på rails, også nybegynnere, fortsetter hun.

Hva er rails?

Rails i en skatehall er lange, smale metallstenger som skatere bruker til å utføre ulike triks. De kan være rette eller buede, og høyden varierer.

Skatere bruker rails til å «grinde» og «slide», som betyr at de sklir langs stangen med enten hjulene eller brettet sitt, ofte kombinert med andre akrobatiske triks.

Dette gjør rails til en spennende og utfordrende del av en skatehall, hvor skatere kan vise frem sine ferdigheter og lære nye triks.

Elevene fra Blå Kors videregående på Øvrebø går på Teknologi og Industrifag-linjen, og har laget forskjellige former på railsene. De har slipt, tatt nøyaktige mål, bøyd, sveiset og dekorert dem for å få dem til å passe i hallen og være funksjonelle. Spesielt «rainbow»-railen var utfordrende, og en av lærerne forklarer at en rainbow-rail må treffe og fortsette vinkelen fra rampene i hver ende for å danne en bue fra rampe til rampe.

Elever med rails
Elevene viser frem to av railsene før de blir montert i skatehallen. Synne Christiansen til venstre i bildet.

– Det har vært et artig prosjekt å holde på med, og spesielt gøy når det skal brukes av barn og ungdom i skatehallen, sier Synne Christiansen, en av elevene som har produsert railsene.

– Samarbeid som dette har vi lyst til å gjøre mer av, avslutter Ida Marie Thornes Høitorp.