Leske anbefaler alkoholfri drikke til julematen

Alkoholfrie drinker til julebordet
Julebordet er dekket. Hva slags drikke skal en satse på? Foto: Colourbox

De fleste vil at familiens julemiddag skal være en helt magisk stund. Det at man konsekvent serverer alkoholfri drikke under middagen trenger slett ikke trekke noe fra magien. Det mener i alle fall firmaet Leske.

– I Leske mener vi at alkoholfritt skal være kompromissløst. Det vil si at dersom du ønsker alkoholfri drikke, enten det er i utelivsnæringen eller på hjemmebane, skal det finnes alternativer som er sofistikerte, voksne og spennende. Altså ikke nok en eplemost stappet med sukker eller en kjedelig utvannet øl, sier daglig leder Christian W. Jansen.

– Da vi startet i 2016 gjorde vi det for å løse et problem og et dilemma. For hva drikker man egentlig når man ikke drikker? De siste tre årene har det skjedd ekstremt mye innenfor det alkoholfrie, og veksten er økende, understreker han.

Rød drink
Magien blir ikke borte om det skåles i alkoholfritt.

Leske garanterer frimodig at de alkoholfrie drikkene de tilbyr blir et godt supplement til julemiddagen enten vi sakker om ribbe, pinnekjøtt, torsk eller lutefisk.

Oversikten som presenteres på deres hjemmeside er for «den som ønsker å ha et spennende og variert utvalg alkoholfri drikke til julematen som matcher smakene godt. I hovedsak handler det om å kombinere smaker som utfyller hverandre.»

Tommelfinger-reglene er: Alkoholfri øl passer til stort sett alt, sødme og syrlighet passer til fet mat, og syrlighet er spesielt bra til salt mat.

I Leskes julesortiment, som består av i alt 30 produkter, finner vi drikker den franske femstjerners «Organico Lemon Refresher» og britiske «Luscombe Damascene Rose Bubbly».

Fra produsent Luscombe kommer også «Sparkling Apple» og flere spennende versjoner av ingefærøl. Her skulle med andre ord «julemiddag-magien» være sikret. Christian Jansen trekker i tillegg frem «Real Kombucha», musserende te-drikker som skal være fantastiske alternativer til både naturvin og sider.

Vinmonopolet har også et godt sortiment med alkoholfrie alternativer til julemiddagen. Her finner en i alt 24 sorter alkoholfri vin fra Europa, Sør-Amerika og Australia.

Utvalget av alkoholfri øl inneholder blant annet norske «Mack Freeze» og «Nøgne Ø Julefri». Og hvor mange vet at Vinmonopolet også kan tilby hele 23 alkoholfrie leskedrikker? Her er det nok å velge blant.