Barn og unge

Lær om våre gratis tilbud til barn og unge

For foreldre med rus- eller psykiske helseproblemer har vi tilbudet Barnas Stasjon, som er et tiltak for barnefamilier med barn i alderen 0-12 år.

Vi tilbyr også trygge og rusfrie ferieopphold gjennom Blå Kors Ferier for alle barnefamilier.

For deg som er under 26 år har vi barne- og ungdomsorganisasjonen Blå Kors Ung. Med lokallag over hele Norge har vi ulike tilbud som speidergrupper, skateparker, friluftsturer og andre sosiale aktiviteter.

For unge voksne har Blå Kors egne videregående skoler og ulike former for arbeidstrening. Gjennom chattetjenestene Snakk om Mobbing og Snakk om Psyken kan du få helt anonym hjelp hvis du sliter.

Om du er mellom 14 og 35 år og har vokst opp i en familie med rus- eller alkoholproblemer tilbyr vi terapi både på avdelingen der du bor og gjennom videosamtaler på nett i Blå Kors Kompasset.

Fagsider og artikler om barn og unge:

Den viktige samtalen med barn i barneskolealder

Sommerfugler i magen er en barnebok og animasjonsfilm om den viktige relasjonen mellom en trygg voksen og et barn.

Barn og spill

Barn og spill er et av fem samtaletemaer til bruk av filmen Eventyrlandet. Opplegget er tilpasset arbeid med tweens (9-13 år).

Den viktige samtalen med barn i barnehagealder

Vondt i magen en barnebok og animasjonsfilm om den viktige relasjonen mellom en trygg voksen og et barn.

Tips til tenåringsforeldre om ungdom og alkohol

Forskning viser at i familier hvor de har klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre og mer forsiktig. Et godt råd er derfor å snakke med tenåringen om alkohol og ha klare regler. I denne guiden får du råd om hvordan du kan gjøre dette i praksis.

Bekymret for et barn?

Er du bekymret for et barn og usikker på hva du skal gjøre? Vi har noen gode råd til deg.

Samtaler med tweens

Velg selv og Eventyrlandet er to korte filmer med tilhørende samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år.

Problematisk spillatferd

For de aller fleste er spilling en morsom, engasjerende, sosial og lærerik hobby, men for noen kan spillingen i perioder ta overhånd. Problematisk spillatferd er et av fem samtaletemaer til bruk av filmen Eventyrlandet. Opplegget er tilpasset arbeid med tweens (9-13 år).

Ubehag på nett

Si i fra om du opplever noe ubehagelig på nett! Temaet er et av fem samtaletemaer til bruk av filmen Eventyrlandet. Opplegget er tilpasset arbeid med tweens (9-13 år).

Barn og sosiale medier

Barn og sosiale medier er et av fem samtaletemaer til bruk av filmen Eventyrlandet. Opplegget er tilpasset arbeid med tweens (9-13 år).

Selvfølelse og selvtillit

Selvfølelse og selvtillit er et av fem samtaletemaer til bruk av filmen Eventyrlandet. Opplegget er tilpasset arbeid med tweens (9-13 år).