Landsstyreleder tar over som ny generalsekretær i Blå Kors

Sammen med 1300 dyktige medarbeidere skal Trine Stensen utvikle organisasjonen, for å få enda større kraft for de vi er til for. Foto: Marcel Leliënhof

Trine Stensen (56) er ansatt som ny generalsekretær i Blå Kors. Hun har vært landsstyreleder i Blå Kors i 4 år, og har det siste halvåret vært arbeidende styreleder. 
 
– Blå Kors er en organisasjon jeg er glad i og gjerne vil bruke tid på. Ikke minst, er det et stort privilegium å få lede og jobbe med så mange dyktige medarbeidere som Blå Kors har, forteller Trine Stensen. Hun er veldig motivert av å være tilbake og jobbe fulltid på rusfeltet.

– Det er viktige oppgaver og politikk som skal utformes og utføres. Det vil jeg gjerne bidra til, sier den ferske generalsekretæren.  

Trine Stensen trigges av å jobbe på heltid i en sammensatt og mangfoldig organisasjon – med nok av utfordringer å ta tak i. 

Stensen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Bokhandlerforeningen. Hun var tidligere avdelingsdirektør i Norsk idrettsmedisinsk institutt (Hjelp24 NIMI). Trine Stensen er godt kjent innen rusfeltet, og har gjennom 9 år bygget opp organisasjonen Av-og-til. Hun sitter også i Vinmonopolets styre.

I mange år har hun vært engasjert i KFUK-KFUM, blant annet som generalsekretær i KFUK-speiderne. Stensen har lang ledererfaring og betydelig erfaring med politisk påvirkningsarbeid. Av formell utdannelse har hun en helsefaglig bakgrunn, og en master i organisajonspsykologi og ledelse.

Stortingsvalget er snart i gang 

– Hva er det første og viktigste du vil gå i gang med? 

– Når jeg går inn for fullt som generalsekretær er valgkampen mot neste Stortingsvalg i gang. Det er en selvfølge å gjøre mitt for å sikre bredest mulig politisk tilslutning til de områdene som Blå Kors er naturlig opptatt av.  
 
– Men aller først skal jeg samle topplederlaget i organisasjonen, og legge til rette for godt strategisk arbeid. Sammen med 1300 dyktige medarbeidere skal vi utvikle organisasjonen, for å få enda større kraft for de vi er til for. Å lede Blå Kors er en stor jobb for et stort lag, sier Stensen. 

Organisasjonspsykologi og ledelse 

– Hva tenker du er dine styrker i forhold til jobben du nå skal i gang med? 

– Jeg har ledet store organisasjoner før, og har en god faglig bakgrunn innen organisasjonspsykologi og ledelse. Jeg har erfaring fra de fleste roller både i tunge styrelederverv, på mellomleder- og toppledernivå.  
 
– Min viktigste styrke er uansett solid erfaring med politisk påvirkningsarbeid, og lang erfaring med å løse store kompliserte oppgaver. Jeg er god til å få folk til å spille på lag og sammen med dem skape resultater. Det at jeg kjenner organisasjonen godt, og nærmest kan ta fatt på oppgaver fra dag én – uten opplæringstid, er også en styrke, svarer Trine Stensen. 

God verdiforankring 

Landsstyret har vært opptatt av å finne den best kvalifiserte generalsekretæren til å lede Blå Kors videre. Den som har en kompetanse og erfaring som organisasjonen nå sterkt trenger, og som har inngående kjennskap til Blå Kors sin omfattende drift er Trine Stensen. Hun har god forankring i Blå Kors sine verdier og diakonale egenart. 

Det var landsstyret som satt fram til generalforsamling i Blå Kors 9. oktober som tilbød Trine Stensen stillingen. De har blant annet kjent henne som styreleder i 4 år og arbeidende styreleder siste halvåret.

Hun takket ja til stillingen etter at generalforsamlingen var gjennomført. Det nye styret ble orientert om dette den 19. oktober. 

Fungerende styreleder Reidar Andestad gratulerer Trine Stensen med tilsettingen og tror hun med sin relevante bakgrunn og kompetanse vil bidra til å utvikle Blå Kors videre: 

– Hun er engasjert i å fremme Blå Kors arbeid, og kjenner godt til Blå Kors omfattende virksomhet.

Trine Stensen generalsekretær i Blå Kors smiler foran en vegg. Hun har på seg en mørkeblå dressjakke
Trine Stensens viktigste styrke er solid erfaring med politisk påvirkningsarbeid, og lang erfaring med å løse store kompliserte oppgaver. Foto: Marcel Leliënhof

Utmerket valg 

En som kjenner Trine Stensen godt fra samarbeid i styret for Vinmonopolet, er styreleder Ellen Seip.  

– La meg få gratulere Blå Kors med et utmerket valg av ny generalsekretær. Jeg har i flere år jobbet sammen med Trine Stensen i styret for Vinmonopolet, og kjenner henne som en kunnskapsrik og samfunnsengasjert person med tydelige verdier.  
 
– Hun er analytisk og løsningsorientert, og har evne til å se folk rundt seg. Ikke minst har hun stor arbeidskapasitet, og er villig til å stå på for det hun brenner for. Det har vært, og er en stor glede for meg å jobbe sammen med henne.  
 
– Jeg er overbevist om at Trine med sitt engasjement og sine kunnskaper vil bidra til å utvikle organisasjonen videre. Hun vil sørge for at Blå Kors viderefører og styrker sitt viktige arbeid for mennesker, som strever med å mestre hverdagen, forteller Ellen Seip.  

Overtar etter Kjetil Haga 

Trine Stensen overtar etter Kjetil Haga, som har valgt å fratre i forbindelse med et lengre sykdomsforløp. Han fortsetter i Blå Kors og går tilbake til sin tidligere stilling som divisjonsdirektør.  

Trine Stensen tiltrer generalsekretær-rollen for fullt en gang på nyåret når alle avklaringer med nåværende arbeidsgiver er foretatt. 

Om Blå Kors
Det er en kompleks organisasjon Stensen nå er satt til å lede. Blå Kors er den største ideelle aktøren innenfor alkohol, rus og avhengighetsbehandling i Norge.
Organisasjonen eier og driver behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, forebyggende arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser med mer.

Blå Kors har nærmere 1 300 dyktige ansatte, 1 500 engasjerte frivillige og 2 400 aktive medlemmer. Organisasjonen er opptatt av å styrke sin posisjon og videreutvikle sitt samfunnsoppdrag på stadig nye områder. Blå Kors er en diakonal virksomhet med arbeid i store deler av Norge, og hadde i 2019 en omsetning på over 1 mrd kroner 

Denne artikkelen ble først publisert 23.oktober 2020