Dokumentar om gaming – en innføring til gaminguniverset

«Gaming» er en serie på 4 episoder som og går rett i kjernen av problemstillinger som foreldre strever med i dag – knyttet til barn og unges dataspilling.

Alle trodde Erling Dong var en taper. I dataspill-verdenen er han en superstjerne.
header

Foreldre overstrømmes i dag av tips og råd om hvordan de skal håndtere gamerbarna sine. Allikevel rapporterer foreldre om stor usikkerhet rundt hvordan de skal forholde seg til barnas digitale hverdag, og bekymringer rundt barnas dataspilling.

Episode 1

.cls-1{fill:none;}

De fleste vil at barna skal ha et sunt forhold til dataspilling, men det er ikke alltid lett å finne gode kjøreregler for spilletid, aldersgrenser og sosial kontakt på nett.

Det å sette seg inn i barnas gamingverden kan virke både uoversiktlig, tidkrevende og kanskje også kjedelig. Med denne gamingserien ønsker Blå Kors å gi foreldre som famler en snarvei til økt innsikt.

Del dokumentaren med foreldre, eller se en episode sammen og bruk det som utgangspunkt for samtale.

Seriens innhold:

1. Helt hekta

De siste 10-15 årene har man kunnet lese artikler der online dataspill som WoW blir sammenlignet med heroin. Det er ikke rart at enkelte foreldre blir bekymret.

2. Uten grenser 

De fleste foreldre vil at barna skal ha et sunt forhold til dataspill. Men det er ikke alltid så lett å finne gode kjøreregler for spilletid, aldersgrenser og sosial kontakt på nett.

3. På skolen 

Gaming på timeplanen. Kan det være nyttig? Det er vel ikke meningen at man skal bruke skoletiden på noe som bare er gøy?

4. Makt og ansvar

Hvordan blir framdtidens spillutvikling? Vi undersøker tendenser innen spillkultur – som også spiller det mørkeste i oss mennesker.

Relatert innhold