Menighet

Ordet "Snakkekort for konfirmanter" i en boble

Verktøy for gode samtaler med konfirmanter

Vi lanserer Snakkekort for konfirmanter! Disse er utviklet spesifikt til kristen konfirmasjonsarbeid, og kan også brukes sammen med de øvrige snakkekortene om tema som mobbing, sosiale medier, og psykisk helse.

Kortene kan også brukes med tweens, ungdomsledere og foreldre.

Kvinne og gutt ler og ser sammen på mobil

Arbeid med tweens (barn 9-13 år)

Hvordan lykkes med tweensarbeidet? Og hvordan ruste barn i denne alderen for ungdomslivet? Her finner du blant annet film- og samtaleopplegg om gruppepress, grenser og nettvett.

Jente holder stjerneskudd

Tips og inspirasjon til barne- og ungdomsarbeidet

Hvordan utvikle treffsikre, nyskapende og diakonale tilbud til barn og unge? Her finner du opptak av konferanser om dette temaet og nyttige verktøy.

Flere nyttige ressurser:

Webinar: Hvordan møte ungdom der de er?

Mange ønsker å gjøre en forskjell for ungdom, men hvordan komme i gang? Her får du inspirasjon og praktiske tips fra personer med lang erfaring fra diakonalt og oppsøkende arbeid med ungdom. Seminaret ble opprinnelig sendt på Trosopplæringskonferansen 2021.

00:00 Velkommen. 3:13 Johan Fredrik Kay Berntsen, Kirkens Ungdomsprosjekt. 6:27: Blå Kors aktivitetspark og Steffen Hodne. 10:04 Sofasamtale

Webinar: Fellesskap som beskytter

Etter pandemien er det ingen selvfølge at barn og unge har trygge fellesskap å høre til. Hvordan kan lek og gode felleskap beskytte mot ensomhet, utenforskap og rus? Få input fra psykologi, teologi og praksis.

Webinar: Snakk om det! Ungdom alkohol og rus

Hvordan snakke med konfirmanter og andre ungdommer i kirka om alkohol? I evalueringen oppgav 90% a de som så webinaret var svært fornøyd eller fornøyd med webinaret, og det trekkes særlig frem at det er mye konkrete og nyttige råd. Se alene eller med kollegaer.

00:00 Velkommen (Stine Kiil Saga, Kirkerådet), 03:22 Tabu å snakke om rus i kirka (Nora Antonsen, Den norske kirkes ungdomsutvalg), 10:22 Hvordan snakke med ungdom om alkohol? (Janne Dale Hauger, Blå Kors Norge), 51:40 Erfaringsdelinger fra menigheter som har brukt Snakkekort i konfirmantundervisning

Påfyll på podcast?

  • Sjekk ut denne episoden om ungdom og rus i podcasten Drodling på kirkegølvet. Hva bør du som jobber med ungdom vite om alkohol og annen rus? Hvordan forholde seg til foresatte, drikkepress og hvordan kan vi trekke inn det kristne livssynet når vi snakker med våre ungdommer?
  • Lær mer om barn og rus i podcasten Mammashjerte. Hvordan forholde seg til alkohol og snakke med barn om alkohol på en god måte? Og hva gjør man om man mistenker misbruk av alkohol i hjemmene til andre barn? 
Støtte Blå Kors sitt arbeid?

Spørsmål?

Ønsker du veiledning, eller mer informasjon om våre opplegg eller tilbud til barn og unge? Ta kontakt med oss!

En rekke kirkesamfunn og kristne organisasjoner er medlemmer i Blå Kors. Vårt oppdrag er å styrke deres forebyggende og diakonale arbeid.

Janne Dale Hauger

Rådgiver Forebygging
+4740514194

Fakta om Blå Kors

Blå Kors jobber med oppvekst, avhengighet og inkludering. Vi er en diakonal, felleskirkelig organisasjon med en rekke kirkelige medlemsorganisasjoner.

Vi er en av de største ideelle organisasjonene i Norge med spisskompetanse på rus, og tilbud og virksomheter over hele landet. Vi har også flere tjenester for barn og ungdom, både digitalt og fysisk.

.st0{fill:#4F2C49;}
Følg med på hva som skjer