Om ressursbanken

I ressursbanken til Blå Kors finner du kvalitetssikret, gratis og fleksibelt materiell til bruk med barn, ungdom og foreldre. Vi hjelper deg å ta opp blant annet alkohol, narkotika, dataspilling, psykisk helse og mobbing. Sammen kan vi bidra til at flere barn og unge får en trygg oppvekst med mestring og mening.

Ressursene egner seg for bruk i blant annet:

Om Blå Kors

Blå Kors jobber med oppvekst, avhengighet og inkludering. Vi er en av de største ideelle aktørene i Norge. Hver år er vi i kontakt med tusenvis av barn, unge og familier hvert år.

«I sentrum står et menneske», sier vi i Blå Kors. Vi bygger vårt arbeid på forskning, over 100 års erfaring og verdier som nestekjærlighet og inkluderende fellesskap.

Les mer om oss her.

Materiellet er utviklet med støtte fra blant annet Helsedirektoratet, Stiftelsen Dam og Kirkerådet for Den norske kirke.

Liten jente holder opp løvetann

Bestill materiell

I tillegg til at alt vårt materiell er åpent tilgjengelig på nett, kan du også bestille materiell gratis i posten. Du finner bestillingsskjema på hver enkelt side som tilbyr dette.

Noen av våre mest populære bestillingsressurser er:

  • Snakkekort – samtalestarter for ungdom om rus, gaming og mobbing
  • Bevisste foreldre – brosjyrer med råd til foreldre om alkohol og barn

Tilbud til barn og unge

Blå Kors driver en rekke gratis tilbud til barn, ungdom og familier over hele landet, inkludert:

Vil du gjøre en forskjell? Du kan bidra ved å:

  • Spre ordet om våre tilbud! Du kan for eksempel bestille gratis plakat om våre hjelpetilbud for barn og unge på nett (eller skrive ut plakatene selv) og spre den i ditt lokalmiljø.
  • Støtt oss! Våre tilbud er gratis for brukerne, og vi er avhengig av støtte fra enkeltpersoner, næringsliv, menigheter og andre virksomheter
  • Bli frivillig tidigiver i Blå Kors