Blå Kors boligtiltak Oslo

Blå Kors boligtiltak, Oslo holder til i Blå Kors-gården i Storgata 38, midt i Oslo sentrum. Her har vi 48 hybler til utleie i samarbeid med Oslo kommunes sosialtjenester. Blå Kors og Velferdsetaten har inngått ny kvalitetsavtale for akutte døgnovernattingsplasser gjeldene fra 1. juli 2014 og ut 2022.

Informasjon

 • Målgruppe

  Personer over 23 år som står uten egen bolig. Det er en forutsetning at personer som søkes inn ikke er i aktiv rus. Både personer som har et kjent rusproblem, og personer uten rusproblem kan tas inn.

 • Innsøkning

  Innsøkning skjer via sosialtjenesten på dagtid eller Sosial ambulant akuttjeneste etter arbeidstid.

 • Botiden

  Botiden er fra noen dager inntil en måned. I særskilte tilfeller kan botiden være lenger.

 • Generell informasjon

  Det er sosialfaglige tilleggstjenester som kartlegging av boevne, botrening, veiledning, rådgivning og samtaler samt bistand til å kontakte etater og instanser ved behov. Det er personale til stede hele døgnet.

  Beboere må være inne senest kl 02.00. Besøkende kan komme mellom kl. 10.00 og 23.00, og vi forventer at du er rusfri under hele oppholdet. Det er ikke anledning til verken å nyte rusmidler eller å komme ruset til boligtiltak. Dette gjelder også alkohol. I tillegg skal det være røykfritt.

 • Hyblene

  Hyblene er på cirka 18 kvm, og ble renovert og modernisert i 2013. Hyblene har eget bad og toalett m/varmekabler, balansert ventilasjon, mulighet for TV og trådløst internett.

  Møbleringen er seng, hvilestol, tv/videobenk, skrivebord m/stol, kjøleskap, overskap og garderobeskap. Sengen er oppredd og det er også håndkle.

  Hyblene ligger fra 2. til 9. etasje i en egen seksjon med fellesområder og kontorer i 4. etasje. Det er i alt 48 hybler med lik størrelse og utforming.

 • Fellesrom

  Vi har fellesrom som er tilgjengelig for beboerne kl. 07.00 – 23.20 på hverdager og 07.00 – 02.00 fredag og lørdag. Fellesområdene er i 4. etasje, og lokalene er nye og moderne etter rehabilitering i 2007.

  Her er det et fullt utstyrt kjøkken med alt nødvendig utstyr for at flere kan lage mat samtidig. Det er stue og salong med TV, spiseplasser til 25 personer, internettkafé med 4 PC-er, dagens aviser og vaskerom med to vaskemaskiner og to tørketromler.

  Fellesrom benyttes til beboermøter, felles ukeavslutninger, festmiddager i høytider og ellers uformelle samlinger for beboerne hele uka. Oppslagstavle formidler felles aktiviteter, beskjeder og gjøremål.

 • Kontordelen

  Kontordelen er innbydende, praktisk og skjermet fra fellesområdet, men likevel lett tilgjengelig for våre brukere.

 • Kjøkken og matlaging

  Varm mat må lages på kjøkkenet i fellesområdet mellom kl 07.00 – 23.20. Her er alt nødvendig utstyr for matlaging og påfølgende rydding tilgjengelig. Mat skal ikke tas med i sofa eller ved pc.

  Kjøkkenutstyr skylles og settes i oppvaskmaskin etter bruk, og bord og benker vaskes over etter behov. På hver hybel kan beboere koke vann, kaffe og oppbevare mat i eget kjøleskap.

  For at kjøkkenet skal være ryddig og rengjort til enhver tid, har vi en ordning med at beboerne selv rydder opp etter matlaging. Personalet deltar også aktivt i dette arbeidet, men har erfart at ansvarliggjøring av beboerne har ført til et mer ryddig og rent kjøkken.

 • Om personalet

  Vi er døgnbemannet med flere ansatte på dagtid.

  Kontorene ligger i tilknytning til fellesområdene i 4.etasje, og personalet kan kontaktes hele døgnet ved behov. Vi forventer at beboerne går til ro på sine hybler på natten.

  Vår vakttelefon: 916 16 373
  Sentralbord: 23 29 15 16
  Telefaks: 23 29 15 39
  E-postpost.bosenter@blakors.no

 • Internetkafé og trådløst nett

  Det er 4 PC-er med skriver til fri benyttelse for beboerne. PC-en er først og fremst ment til benyttelse i jobbsøking, boligsøking og annet som er relevant for å bidra til at beboer på sikt skal bli selvhjulpen. PC-er er tilgjengelig mellom kl 07.00 – 23.20. Trådløst nett er tilgjengelig i hele huset hele døgnet.

 • Vaskerom

  I vaskerommet er det to vaskemaskiner og to tørketromler som beboerne fritt kan benytte ved behov mellom kl 07.00 – 23.20. Beboer skaffer vaskemidler selv, og vasker klær ved behov. Ved vask av sengetøy fås vaskemidler til dette.

Informasjon til sosialtjenesten/sosial og ambulant akuttjeneste

Blå Kors Bosenter (BKB) har rammeavtale med Oslo kommune ved Velferdsetaten for kjøp av døgnovernattingsplasser. Ved ledig kapasitet kan BKB også ta inn personer fra andre kommuner og instanser.

Innsøking av beboere skjer muntlig på telefon. Når avtalen om inntak er gjort fakser Sosialtjenesten eller Sosial og ambulant akuttjeneste en skriftlig garanti på kommunalt brevark før inntaket blir effektuert. Garantien må inneholde, initialer og fødselsdato, perioden avtalen gjelder for og om det er med eller uten egenandel for beboer.

Henvendelser om inntak og selve inntaket til BKB kan skje alle dager hele døgnet.

Hvor finner du oss?

Inngang fra Hausmannsgate via resepsjonsområdet, ta heisen opp i 4. etasje, gå inn i etasjen til venstre hvor våre kontorer er.