Gatenært

Velkommen til oss på Blå Kors Gatenært, et tilbud for deg som sliter med rus eller er hjemløs. Felles for våre væresteder er at de gir deg en pause fra hverdagen, og at du kan komme akkurat som du er. Du trenger ingen henvisning, og alt vi tilbyr deg er helt gratis.

Her er noe av det vi tilbyr

  • Mat og drikke
  • sosialt fellesskap
  • hjelp til ulike utfordringer
  • aktiviteter
  • samtaler.

Tilbyr mat og drikke

Våre væresteder gir deg variert, næringsrik mat og drikke. Flotte frivillige medarbeidere står tidlig opp for å lage deilige smørbrød. De fleste dager tilbyr vi også varm lunsj. Og kaffen står selvfølgelig alltid klar. Det er bare å forsyne seg.

Todamer som serverer barn

Fellesskap

Hos oss møter du mange mennesker du kan sosialisere med. Du kan treffe andre som er i samme situasjon som deg, eller ta en prat over en kopp kaffe med en av våre trivelige medarbeidere.

Men vi skal ikke tvinge deg til å være sosial. Noen ganger er det godt å bare være for seg selv, og det synes vi også skal være lov.

Har du det kjipt?

I tillegg til mat, drikke og fellesskap kan vi hjelpe deg med saker du opplever som vanskelige. Noen ganger kan det være vanskelig å forstå brev fra for eksempel NAV.

Kanskje du er usikker på om du får den hjelpen du har krav på, eller du har fått et inkassokrav du ikke vet hvordan du skal klare å betale? Er du motivert til å endre på livssituasjonen? Eller trenger du bare noen å snakke med?

Våre sosionomer er trivelige mennesker som har god kjennskap til hjelpeapparatet. De vil gjerne forsøke å hjelpe deg med utfordringene dine. 

Fylle dagen

Noen ganger kan det være fint å la tankene fly. Derfor tilbyr vi ulike gratis aktiviteter du kan være med på. Dette kan være alt fra brettspill og kreativt arbeid til yoga, kino og fotballkamper.

Mer informasjon om aktivitetstilbudet finner du på de ulike værestedene.

En gjeng som skal på klatretur

Litt mer praktisk informasjon

Den første gangen du kommer til oss vil en av våre trivelige medarbeidere ta en kort prat med deg slik at du blir registrert som medlem. Du må kunne vise legitimasjon den første gangen du kommer.

Vi registrerer kun navnet ditt, så du kan være trygg på at ingen sensitiv informasjon kommer på avveie.

Siden vi vil ha et trivelig miljø hvor alle kan slappe av, kan du ikke ta med rusmidler når du besøker oss. 

Frihet til å velge

Blå Kors er en kristen organisasjon, men vi vil ikke tvinge tro på noen. Det er ditt valg. Om du vil snakke om tro, eller ønsker forbønn har vi medarbeidere som gjerne stiller opp for deg. Selvfølgelig helt uforpliktende. På enkelte væresteder har vi også en gatepastor du kan få snakke med.

Lurer du på noe?

Noen ganger kan det føles litt skummelt å komme til et nytt sted. Hvis du lurer på noe, er du velkommen til å oss for å få svar. Telefonnummer, adresse og åpningstider finner du på siden til de enkelte tiltakene.

Senest oppdatert: 6. september 2021

Var dette nyttig?