Blå Kors gatenært Oslo Vest

Blå Kors gatenært Oslo Vest er en av aktørene som driver Kastanjen Aktivitetshus. Dette er et tilbud for deg som sliter med rusmiddelproblemer. Vi tilhører bydelene Frogner, Ullern og Vestre Aker. Hos oss kan du komme akkurat som du er, og ta deg en pause fra hverdagen.

Medarbeidere tilbereder dagens lunsj.

Blå Kors gatenært Oslo Vest tilbyr

Kastanjen Aktivitetshus er et tilbud for deg som har utfordringer med rus. Du trenger ingen henvisning, Hos oss tilbyr vi deg mat og drikke, sosialt fellesskap og aktiviteter. Alt er gratis.

Mat og drikke

Vi tilbyr deg variert, næringsrik og gratis mat og drikke. Hver dag serverer vi varm lunsj mellom kl. 11.00-12.30. Våre gjester gir oss ros for veldig god mat, og ofte er fellesskapet rundt måltidet like viktig.  

Sosialt samvær

Hos oss kan du treffe andre som er i liknende situasjon som deg, eller ta en prat over en kopp kaffe med en av de ansatte. Av og til er det godt å bare være for seg selv, og det synes vi også skal være lov. Vi ønsker å inspirere og legge til rette for sosialt samvær, økt livskvalitet og aktivitet.  

Aktiviteter

Noen ganger kan det være fint å la tankene fly. Derfor tilbyr vi ulike gratis aktiviteter du kan være med på. Dette kan være alt fra quiz, kino og bowling, turer i marka, tennis og kunstutstillinger, samt kreativt arbeid som maling, sying og tegning. 

QR-kode
Les mer om Kastanjen her

Praktisk informasjon

 • Hvor finner du oss?

  Blå Kors gatenært Oslo Vest finner du i Bygdøy Alle 23 med inngang fra Frognerveien. På dørklokka står det Kastanjen Aktivitetshus og vi holder til i 2. etasje. 

 • Hvem er Blå Kors gatenært Oslo Vest til for?

  Blå Kors gatenært Oslo Vest Kastanjen Aktivitetshus er et tilbud til de som har ulike utfordringer med rus og som bor i bydelene Frogner, Ullern eller Vestre Aker. 

 • Første gang du kommer

  Den første gangen du kommer til oss vil en av de ansatte vise deg rundt på huset og fortelle om tilbudet vårt. Du kan godt ha med deg en venn eller en annen du er trygg på, og du bestemmer selv om du ønsker å oppgi ditt telefonnummer slik at vi kan nå deg med informasjon. Etter en tid vil vi invitere deg til en førstegangssamtale for å bli enda litt bedre kjent med deg.

 • Våre husordensregler
  • Vi vil at alle skal ha det hyggelig hos oss, og da trenger vi at alle er snille med hverandre.  
  • Rusmidler skal ikke medbringes eller inntas hos oss.  
  • Det er ikke lov til å selge eller kjøpe varer/rusmidler av hverandre hos oss.  
  • Tyveri eller hærverk av Aktivitetshusets eller andres personlige eiendeler er selvfølgelig ikke greit.  
  • Det er ikke tillatt å medbringe farlige gjenstander, kniver og andre våpen.   
  • Dersom du ønsker å fotografere noen, vennligst forsikre deg om at vedkommende synes det er greit først.   
  • Vær vennlig og etterkomme beskjeder som blir gitt fra personalet.  
 • Har du spørsmål?

  Kontakt oss på 94025746

Samskaping

På Kastanjen Aktivitetshus samarbeider Blå Kors gatenært med bydelene Frogner, Ullern og Vestre Aker, Frelsesarmeen Stedet Vest, Blå Kors Steg for Steg og pårørendeorganisasjonen Ivareta. Kastanjen åpnet i mai 2020 og har siden da etablert seg som et lavterskeltilbud på vestkanten. Vi ønsker å tilby kort veg mellom de ulike tilbudene. Slik kan deltakerne lettere få kontakt og vi kan bidra til enklere overganger. Helheten i tilbudet er vi stolte av! Da vi åpnet, ble deltakerne invitert med i å drøfte hvilket navn huset skulle ha. Siden aktivitetshuset ligger i Bygdøy Alle hvor kastanjetrærne blomstrer om våren, ble det derfor hetende Kastanjen Aktivitetshus.

Vil du bidra?

 • Bli Tidgiver hos oss?

  Frivillig innsats er helt nødvendig for at vi kan levere et godt tilbud til målgruppen. Vi har alltid behov for nye frivillige, eller tidgivere som vi kaller det. Om du kunne tenke deg å bli tidgiver hos oss, kan du kontakte Ragnhild Telhaug. Hun nås på epost: ragnhild.telhaug@blakors.no eller mobil: 45 61 32 62. 

 • Har du varer å gi bort eller ønsker å støtte med pengegave?

  Ta kontakt dersom du har varer eller har anledning til å gi en pengegave. Vi lover at det skal bli brukt til beste for gjestene våre. Kontakt Ragnhild Telhaug eller Anna Nunes. På huset har vi en gibort-krok for blant annet klær, husgeråd, håndklær og sengetøy. Det er stor sannsynlighet for at noen kan trenge den frakken eller den kaffekanna du ikke bruker lenger.