Tenk om vi alltid oppførte oss som på julebord?

Over halvparten av norske arbeidstakere mener at det drikkes for mye på jobbens julebord. Vær bevisst på hvordan ditt eget alkoholinntak påvirker andre og bidra til at alle kollegaene dine får en positiv opplevelse av årets julebord.

Hvordan er det å grue seg til å gå på fest? Kristopher Schau er kjent for å være hemningsløs og uredd. Det mange ikke vet er at han ikke har rørt alkohol på ti år. Hør han fortelle om frykten for å miste kontrollen.

Forventet å drikke alkohol på julebord

7 av 10 nordmenn føler det er forventet at de skal drikke alkohol på julebordet. Dette er helt uproblematisk for en del av oss, men samtidig gjør det at noen gruer seg til julebordet.

1 av 6 synes det er ubehagelig å takke nei til alkohol. Mas litt mindre, og bidra til at også disse vil kose seg på årets julebord.

Opplever berusede kollegaer som plagsomme

3 av 10 har opplevd berusede kollegaer som plagsomme. Det kan være snakk om et ublidt «sannhetens ord» til sjefen, uønsket seksuell oppmerksomhet, fysisk aggresjon eller bare generelt dårlig oppførsel.

Vær bevisst på hvordan ditt alkoholinntak påvirker de rundt deg, så slipper du å være den plagsomme kollegaen på julebordet.

Drikkes for mye i jobbrelaterte situasjoner

De fleste vil nok mene at alkohol er obligatorisk når man skal feire julen med gode kollegaer. Likevel mener over halvparten av norske arbeidstakere at det drikkes for mye på julebordet. I tillegg mener 3 av 10 at det generelt drikkes for mye i jobbrelaterte situasjoner.

Skål gjerne med gode kollegaer, men vis hensyn overfor dem som ikke trives like godt i slike situasjoner.

2 gode råd for et inkluderende julebord:

Det skal ikke så mye til for at julebordet blir en kveld som alle kan huske med glede. Her er våre to enkle råd for et trivelig og inkluderende julebord:

  1. Ikke mas på dem som takker nei til alkohol.
  2. Vær bevisst på hvordan ditt alkoholinntak påvirker andre

Sørg for at det finnes gode alkoholfrie alternativer til dem som ikke ønsker å drikke – og til dem som etter hvert føler at de har drukket nok.