Sindre Løvdal Sunde og Gro Anita Kåsa Poulsen i full gang med pakkingen.

Hundrevis av matkasser skal ut før jul

– Nå pakker vi for fullt. I uke 50 kjører vi ut 400 kasser med mat til personer og familier i sårbare livssituasjoner. Det forteller Gro Anita Kåsa Poulsen, prosjektleder hos Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Det er en sen ettermiddag i lagerlokalene til Blå Kors Kristiansand. En gjeng ungdommer er i full gang med å pakke matkassene.

– Drikke, tørrvarer, juleknask, ris, dessert, middager, småkaker, julepynt, innpakningspapir, ribbe og kalkun, er bare noe av det vi legger i kassene, sier arbeidsleder Sindre Løvdal Sunde.

– Denne uken pakker vi alle tørrvarene, og i uke 50 når vi skal distribuere kassene, kommer kjøle- og frysevarene på plass, sier han.

Mye godt i matkassene
Mye godt i matkassene

Mange har lite

Det er tradisjon hos Blå Kors Kristiansand å skulle hjelpe personer og familier i sårbare livssituasjoner med matvarer før jul.

– Mange av familiene har lite. For disse betyr det all verden å kunne få en innholdsrik matkasse før jul. Alternativet er at familiene vil ha tilnærmet tomt kjøleskap inn mot julehøytiden. Årsakene er mange. Det er alt fra familier hvor mor eller far har mistet jobben, blitt permittert og har svært lite å leve for, til dem som har minimalt med egen inntekt som følge av sykdom eller av andre årsaker befinner seg i en vanskelig livssituasjon, sier Gro Anita Kåsa Poulsen.

Meningsfylt

Ungdommene er enige om at arbeidet de er med på er svært meningsfylt.

– Det er fint å kunne gjøre en slik jobb. Det at Blå Kors deler ut matkasser på denne måten er veldig flott, lyder det unisont.

Pakkegjengen
Pakkegjengen som holder på: Fra venstre Sindre Løvdal Sunde, Aria Said, Ravn Gavigan, Natalie Løvheim, Avez, Gro Anita Kåsa Poulsen og Oda Elise

I tillegg til ungdommene, er mange av de ansatte, på tvers av virksomhetene i Blå Kors Kristiansand, delaktige i den relativt omfattende distribusjonen.

Ulike leverandører fra matvarebransjen har bidradd til matkassene, noe er gitt som støtte og noe er kjøpt inn.

– Uten deres velvillighet og raushet, kunne vi ikke gjort dette. Så takknemligheten er stor, og alle bidragsytere skal vite at matkassene er med på å utgjøre en forskjell, sier Gro Anita Kåsa Poulsen.

Gro Anita Kåsa Poulsen
– Mange av familiene har lite. For disse betyr det all verden å kunne få en innholdsrik matkasse før jul, sier Gro Anita Kåsa Poulsen.