Gorine Forum driver klesbutikken Image på Sandens i Kristiansand

Butikken Image: Heller Blue Friday enn Black Friday

Klesbutikken Image på Sandes kjøpesenter i Kvadraturen har valgt å si nei til å bli med på årets Black Friday. I stedet selges varene til vanlige priser og ti prosent av omsetningen doneres til Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

I stedet for å gjøre som alle andre butikker, som under Black Week og Black Friday velger å dumpe prisene, har butikksjef Gorine Forum og staben i klesbutikken Image valgt å ta helt andre grep.

– Jeg er ikke en fan av Black Friday. Det blir et press på oss som driver butikk at vi må ha salg hele tiden, du skal pushe varer, og kundene kan ende opp med å kjøpe unødvendige produkter, sier Forum.

Vi kan heller gi noe tilbake til samfunnet vi er en del av.

Gorine Forum, klesbutikken Image

Gleder meg

– I en fire-fem år har jeg hatt lyst til å boikotte Black Friday, men det har vært vanskelig. Omgivelsene presser på, og senteret vil at alle skal være med på felles annonsering. I stedet snur vi det til noe positivt. Dette er den første fredagen under Black Week som jeg har gledet meg til, hvor vi heller kan gi noe tilbake til samfunnet vi er en del av, fremholder Gorine Forum.

Blue Friday erstatter Black Friday på klesbutikken Image
Blue Friday erstatter Black Friday på klesbutikken Image

Da falt valget på å gjøre noe for Blå Kors Kristiansand. Gorine Forum forteller at hun for en stund tilbake ble forespurt av Blå Kors Kristiansand om å være med i den pågående aksjonen «En by uten fattigdom». Over 3.000 barn i Kristiansand lever i en familie med vedvarende lav inntekt.

– Dette er mye gøyere

– Det sa vi ja til, og da tiden kom for at det var aktuelt å begynne å gjøre nødvendige forberedelser til Black Week og Black Friday, ble vi enige om at vi heller kjører vanlige priser, men at ti prosent av omsetningen på vår Blue Friday uavkortet går til det arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand for å hjelpe dem som trenger en håndsrekning, sier Gorine Forum.

– I stedet for å boikotte gjør vi noe som er enda gøyere; å gjøre noe for andre, poengterer hun.

– Det å hjelpe barnefamilier som står i en tøffere situasjon nå enn noensinne som følge av høye strømpriser, økte renter og matvarepriser, er mye mer meningsfullt.

Tilbakemeldingene fra publikum på valget som Gorine Forum og jentene i butikken har tatt, har vært mange og udelt positive.

Tommelen opp

– Mange har sett artikkelen i Fædrelandsvennen, og det har vært tommelen opp over hele linjen, sier Forum. Bare på den tiden vi er innom, er det flere som kommer bort og bifaller valget som Image har gjort.

– Alle jentene på jobben er enige da vi hørte om dette, at i år skal vi kjøpe julegavene hos Image, for å støtte opp om saken. Dette vil vi være med på, sier en kvinne, som ikke ønsker navnet sitt på trykk.