Khaled, Hajar, Gro Anita Kåsa Poulsen, barne- og familieminister Kjersti Toppe og Hege Thelle (foran)

Minister roste Blå Kors-tiltak

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) roste arbeidet som Blå Kors Kristiansand gjør for å få unge ut i arbeid, da hun denne uken besøkte organisasjonen i Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Der fikk hun høre at etter at Blå Kors Kristiansand startet opp CVidere-prosjektet for to og et halvt år siden, har over 300 ungdommer fått lønnet arbeid.

– Akkurat nå har vi noe over 40 ungdommer som er i arbeid hver uke, og vi har mange på venteliste, informerte seniorrådgiver i Blå Kors Kristiansand, Gro Anita Kåsa Poulsen og prosjektleder Hege Thelle.

CVidere-prosjektet

Med på møtet var Hajar og Khaled som begge har jobb gjennom CVidere-prosjektet.

Det har betydd mye å kunne få en jobb, sier Hajar
Det har betydd mye å kunne få en jobb, sier Hajar

– Vi jobber blant annet med å pakke sjokolade, kaffe, krydder og gavepakninger for Cemo, fortalte Hajar.

Hun fortalte at hun var ganske stille og tilbakeholden når hun startet opp. I følge Kåsa Poulsen har Hajar utviklet seg og er i dag en betrodd og viktig medarbeider i teamet.

Khaled startet som ganske ung i Blå Kors aktivitetspark og han har også vært med i Blå Kors Ung, og fikk etter hvert sin første jobb gjennom CVidere. I dag er han nylig blitt arbeidsleder.

Khaled er i dag arbeidsleder på et av teamene
Khaled er i dag arbeidsleder på et av teamene

Ungdom som målgruppe

CVidere startet opprinnelig som et av tiltakene i folkehelseprosjektet «Sosiale nettverk & sosiale medier» hvor Blå Kors Kristiansand var ledende aktør.

– Det kom raskt opp at ungdom som hang i byen og ikke var med i organiserte fritidsaktiviteter hadde behov for jobb. Vi fikk prosjektmidler fra Bufdir (Barne, – ungdoms- og familiedirektoratet) og Sparebankstiftelsen SR-Bank. Det har medført at vi har kunnet gi et tilbud over tid, og hvor nå over 300 unge fra 16-årsalderen og eldre har fått et jobbtilbud, sa Gro Anita Kåsa Poulsen.

Hun viste til flere eksempler på hva det har betydd for unge å ha en jobb. For en gutt var det spesielt da han fikk sin første lønning, og kunne kjøpe ny bukse til sin mor. For andre har CVidere vært en arena hvor ungdommene har fått arbeidserfaring i en trygg og god sosial arena.

– Det har betydd mye å få en jobb.

Hajar

– Jeg har fått en fin erfaring som er god å ha med seg når jeg skal videre ut i arbeidslivet, fremholdt hun.

Anerkjenne

Barne- og familieminister Kjersti Toppe likte det hun fikk høre.

– Dette er et viktig tilbud som åpenbart betyr mye for dem som er med. CVidere er et veldig viktig supplement til de andre tilbudene som gis. Tilbudet er godt, og det betyr all verden for dem som får et slikt tilbud, sa Toppe.

Marit Røsstad (f.v.), Arvid Solheim, Kari Henriksen og Kjersti Toppe
Fra tidligere i år, da Barne- og familieminister Kjersti Toppe (t.h) besøkte Blå Kors barnas stasjon i Kristiansand, ang offentliggjøring av statsbudsjettet.
header
Senest oppdatert: 07.12.2023