Christina Omland, Wenche Tønnessen og Anja Lien

Butikkene på Sandens og Amfi Vågsbygd går sammen om julegaver

Alle butikkene på Sandens kjøpesenter og Amfi i Vågsbygd har gått sammen om å gi julegaver til de som trenger det. Nå oppfordrer Christina Omland og Anja Lian ved kjøpesenteret byens befolkning om å legge en gave under juletreet som står plassert på Sandens og Amfi. Gavene skal Blå Kors Kristiansand gi til dem som har utfordringer i hverdagen med rusavhengighet, psykiske utfordringer eller vedvarende lavinntekt.

Av Ivar Eidsaa

Det er blitt fast tradisjon at de 35 butikkene på Sandens og kjøpesenterets ledelse både går sammen om å hjelpe dem som har utfordringer i forbindelse med julen, og inviterer byens befolkning til å legge julegaver under treet som står plassert i underetasjen på Sandens.

Nytt av året er også at Amfi i Vågsbygd og de 36 butikkene der er med på den samme aksjonen.

– Fint å være en bidragsyter

– Det er fint å kunne bidra til de som trenger en håndsrekning i den dyrtiden vi lever, sier Christina Omland og Anja Lian ved Sandens kjøpesenter.

– Kan vi være en bidragsyter, gjør vi det gjerne, legger de to til.

Det er blitt en tradisjon at Sandens setter opp et tre som hvor både butikkdriverne og byens befolkning kan komme og legge gaver under treet. Årets juletreaksjon er den fjerde i rekken.

– Pågangen er stor. Mange ønsker å bidra. Pågangen har vært stor fra publikum som har tatt kontakt og spurt om vi skal sette opp juletre også i år. Det er godt å se at mange har hjerte for dem som sliter i forbindelse med julen, sier Omland.

Gleden over å kunne gi

Det er ikke bare enkeltpersoner som bidrar. Eksemplene er også mange på foreldre som tar med barna for å legge gaver under treet.

– De forteller til oss at det å dele er viktig, og for å lære barna at det å bidra betyr mye. Det er ikke en selvfølge for alle ha råd til å kjøpe julegaver til seg og sine til jul. Ved at barna også blir med, lærer de viktigheten av å dele og å bidra. Julen handler jo om å gi til dem som trenger det mest, sier Omland.

– Gleden over å kunne ha anledning til å gi, betyr mye. Det er fint å vite at det man kan glede andre.

Anja Lian

Mange bidrar

Wenche Tønnessen i markedsavdelingen hos Blå Kors Kristiansand setter stor pris på det samarbeidet Blå Kors Kristiansand har med Sandens kjøpesenter.

– Det er mange som bidrar. Det hadde ikke vært mulig for oss å hjelpe dem vi ønsker å gjøre noe for, uten samarbeidspartnere og bidragsytere som Sandens og Amfi i Vågsbygd, sier Tønnessen.

– Mange tenker nok på de minste når man vil gi en julegave. Men i utsatte familier er det også ungdom – og voksne. Gavekort som billetter til kulturarrangement, gavekort, og gjenstander som ungdommer trenger, kan være gode tips å gi, sier Wenche Tønnessen.

Tønnessen forteller om en stor pågang fra familier som har tatt bedt om hjelp fra Blå Kors Kristiansand.

– Det er tankekors at det er blitt slik. For mange sitter det langt inne å be om hjelp, sier hun.

header
Senest oppdatert: 11.12.2023