Blå Kors gatenært

Vi vil være medmennesker og møte den enkelte med respekt og verdighet. Vi vil være en inkluderende, trygg og forutsigbar arena, som legger til rette for mestring og mening for den enkelte på ulike områder.

Alle våre tilbud involver målgruppen og utvikles på deres premisser. Tilbudene gjennomføres med kvalitet og slik at en skal kunne bidra med sin egenkraft.

Gatekafé

Vår gatekafe har fokus på velsmakende og næringsrike måltider. Vi serverer lunsj kl. 12.00, middag kl. 14.30 og kveldsmat 17.30 (tirsdag og torsdag).

Gatekafeen har åpent:
Mandag: 12.00 – 16.00
Tirsdag: 12.00 – 19.00
Onsdag: 12.00 – 16.00
Torsdag: 12.00 – 19.00

Aktiviteter

Vi arrangerer en rekke forskjellige aktiviteter, som f.eks. foto, trening, håndarbeid, snekring, båt og fiske, utflukter, håndball- og fotballkamper, kunst, musikk m.m. Aktivitetene har stor variasjon og tilpasser des deltakernes interesseområder og sesong. Informasjon finnes på oppslagstavla i gatekafeen.

Motivasjonsgruppe

Vi har et eget tilbud for mennesker som er motivert for endring og økt rus-stabilitet i hverdagen. Det er ikke krav om rusfrihet, men rus-stabilitet for å kunne delta. Tilbudet utvikles sammen med deltakerne, de ansatte og Tidgivere.

Oppsøkende virksomhet

Våre uteteam er oppsøkende i sentrumsområdet mandag – torsdag 13.00 – 14.00 og mandag 17.00 – 19.00. Uteteamene har fokus på å komme i kontakt, informere om det som skjer, tilby enkel bevertning og være tilgjengelig dersom noen har behov for støtte eller bistand.

Vi har også oppsøkende Tidgivere (frivillige) som har ulike former for aktiviteter i enkelte bofellesskap/avdelinger.

Støtte og veiledning

Mange har behov for støtte og veiledning. Vi har ansatte og Tidgivere som kan bistå på ulike områder. Veileder tilbyr samtale for å lytte og forsøke å finne løsninger sammen med den enkelte. Ofte vil veileder forsøke å koble den enkelte deltaker til aktører det er hensiktsmessig for vedkommende å komme i kontakt med. I mange tilfeller det det ulike instanser i hjelpeapparatet, men kan også være andre tjenester og tilbud. Vi tilbyr også følge og kan bli med på møter dersom deltakeren ønsker det.

Det er ikke krav om rusfrihet for å benytte seg av tilbudene. Vi erfarer samtidig at opplevelser som skaper mestring og mening gjør det mulig å skape endring.

Vil du bidra?

 • Bli Tidgiver hos oss

  Du kan kontakte vår frivilligsentral som koordinerer alle frivillige i Blå Kors Kristiansand.

 • Gi en gave

  Har du anledning til å gi oss en gave, vil midlene bli godt brukt til beste for våre deltakere.

  Gavekonto: 3126.32.06358

  VIPPS til 11665 (valgfritt beløp)

   

 • Gi varer eller tjenester

  Blå Kors Kristiansand har en rekke samarbeidspartnere som støtter med bl.a. mat, gaver, tjenester eller produkter. Vi er også en del av Matsentralen Sør.

  Ønsker du å bli en samarbeidspartner til Blå Kors Kristiansand, kontakt fundraisingansvarlig Trond Furseth.