Hundrevis av påskeposer deles ut

Med stor glede pakker de ansatte på Blå Kors barnas stasjon i Fredrikstad påskeposer. (Foto: Erik Hagen / Fredrikstad Blad)

I disse dager kjøres det ut 610 påskeposer til sårbare familier rundt om i landet.

Blå Kors barnas stasjon er i full drift selv om aktivitetene på stasjonene har stanset. Vanligvis arrangeres det påskemiddag, bowling og jakten på påskeharen, mens i år sørger de ansatte for at familier får en hyggelig påske likevel.

I flere dager har de ansatte i Blå Kors barnas stasjon pakket påskeposer rundt om i landet; Drammen, Fredrikstad, Hamar, Mandal, Askøy, Kristiansand, Trondheim og Bergen. Tilsammen er det 610 påskepakker som kjøres ut i disse dager til sårbare familier som har behov for det.

Moro for hele familien

I pakkene, som er lokalt pakket, finnes det blant annet påskeegg, aktivitetshefter, stearinlys, servietter, spill og kreativt utstyr til å lage påskepynt. Selv om den fysiske kontakten er mindre, er målet at oppfølgingen skal være like god som vanlig.

Påskeverksted er godt i gang. Innsendt bilde fra en familie som har mottatt påskepakken.

Følger opp brukerne via telefon

Helt siden Blå Kors barnas stasjon måtte stenge ned all fysisk aktivitet på grunn av smittevern – har hver og en stasjon fulgt opp sine familier individuelt. Disse blir kontaktet på telefon. Der gåturer har vært den eneste løsningen, har møtene skjedd i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer om avstand og hygiene.

Ingen tvil om at de ansatte hos Blå Kors barnas stasjon i Fredrikstad føler seg savnet. (Foto: Bruker av stasjonen i Fredrikstad)
2-3 barn i hver klasse vokser opp i en familie der alkohol- og rus preger barndommen. Din gave gir viktig hjelp og nødvendig støtte.