Om oss

Blå Kors Barnas Stasjon gir trygghet og omsorg for både barn og voksne.

Barnas Stasjon er for familier i sårbare livssituasjoner med minst ett barn i alderen 0-12 år, samt gravide. Alle våre tilbud er gratis og man trenger ikke henvisning for å komme til oss. Familien må ønske å arbeide med støttende og styrkende aktiviteter.

Hovedmålet vårt er å sikre barn en god utvikling og styrke foreldrene gjennom å arbeide langsiktig med omsorgskompetanse.

Ved å følge familier over tid håper vi å kunne redusere sårbarhetsfakto­rer og øke beskyttelsesfaktorer. Ansatte har høy, flerfaglig kompetanse innen helse- og sosial med ulike videreutdanninger. Den faglige til­nærmingen har grunnlag i tilknytningsteori og relasjonsdannelse. Circle of Security (COS) er den grunnleggende tilnærmingen.

Dette er et supplement til allerede etablerte tiltak i kommunen og kan tilby en oppfølgingsarena for familier som allerede er i et behandlingsløp.

Vi har ni Barnas Stasjoner rundt omkring i landet: Askøy, Bergen, Kristiansand, Mandal, Drammen, Fredrikstad, Hamar, Oslo – Sagene/Grünerløkka, Oslo – Alna, og Trondheim.

Et trygt sted

Barnas Stasjon er et trygt sted for alle barnefamilier. Vi holder til i hjemmekoselige hus hvor alle skal føle seg velkommen og blir møtt med respekt og ydmykhet. Vi har egne aktivitetsrom for barna, komfortable samtalerom, store felleskjøkken og kjøkkenhager.

De som jobber her er både ansatte og tidgivere.