Sender hundrevis av julepakker gratis

Øistein Bergstøl og Stein Ivar Iversen sier at Posten og Bring gir gjerne en hjelpende hånd til Blå Kors ferier.

– Klart vi skal bidra. Det sier Stein Ivar Iversen og Øistein Bergstøl hos Posten og Bring Kristiansand som portofritt vil sende ut de mange hundre julepakkene som Blå Kors ferier skal gi til familier over hele landet.

AV IVAR EIDSAA TEKST OG FOTO

Også i år tar Blå Kors ferier med seg flere familier til Hovden for å feire jul. Da søknadsfristen gikk ut, hadde et betydelig antall meldt sin interesse.

Vi tar med 40 personer til Hovden for å feire jul, det var det vi hadde midler til, sier Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

Alle dem som meldte sin interesse og gjerne ville være med får imidlertid tilsendt en julepakke med gaver til alle barna, sier Roland.

Landets postbud skal i dagene opp mot julehøytiden distribuere ut et betydelig antall pakker med julegaver.

Mange pakker skal sendes

Til sammen er det snakk om en stor mengde julepakker som skal sendes, og det er disse pakkene som Bring Kristiansand vil sende ut portofritt.

Dette er en utrolig raus og flott gave, og dette gjør at vi får mulighet til å sende ut julepakker til alle dem vi ønsker å sende til. Uten bidraget fra Bring og Posten ville vi ikke fått dette til, sier Roland og takker Iversen og Bergstøl for det rause bidraget.

Tar samsfunnsansvar

Visjonen vår er at vi skal ta et samfunnsansvar, og da vi hørte at Blå Kors ferier skal sende ut så mange pakker, ønsket vi å bidra med det vi kan. Bring sender pakkene til de ulike poststedene og postbudene leverer pakkene på døren til dem som skal ha dem, sier Øistein Bergstøl.

De feriene som Blå Kors ferier inviterer til, er blitt umåtelig populære.

Vi har fått økte midler fra Bufdir, og har derfor klart å gi et ferieopphold til over 1.100 personer i år, noe som er en dobling i forhold til 2018. Hadde midlene vært større, kunne vi gitt et ferieopphold til enda flere da ventelistene er svært lange, sier Roland.

To jenter med julegaver
Kirsti Cathrine Halvorsen og Ida Kjær har pakket inn flere hundre julepakker.

Hektiske, men artige dager

Det har vært hektiske, men artige dager, sier Ida Kjær og Kirsti Cathrine Halvorsen. De to har i flere dager pakket julegaver til den store gullmedaljen.

De to tar begge en master i pedagogikk ved Universitetet i Agder, og har nå praksisperioden sin hos Blå Kors Kristiansand.

Vi har vært innom mye, både Steg for Steg, Kulturell fritid, rehabiliteringen og vi var med da Blå Kors ferier arrangerte ferietur til Hovden i høstferien. Nå holder vi på å pakke julegaver for Blå Kors ferier, sier Ida.

Det har vært gøy og utrolig givende, men også krevende og til tider tungt, ler Kirsti Cathrine.

I den lille møtesalen Stallen, har de to installert seg, med julepapir, pyntebånd, til-og-fra-lapper, saks og tape.

Meningsfylt

De to pakker inn en stor haug med gaver. Dette er gaver som skal gå til alle dem som har søkt om å få være med på juleferien i regi av Blå Kors ferier, men som dessverre ikke fikk plass.

Alle familiene får en julepakke med gaver til alle barna, sier Kirsti Cathrine.

De forteller om en fin og inntrykksrik praksisperiode.

Det var sterkt å møte familiene som var med på vinterferien, og hvor mye det betydde for dem, sier Ida.

Det har vært veldig meningsfylt, legger hun til. Jeg er glad for at vi fikk ha praksisperioden hos Blå Kors Kristiansand. Arbeidet er mye mer omfattende enn det jeg trodde på forhånd, sier hun.