Gutt med brunt hår og blå øyne ser inn i kamera.

Gi barna en sommer å glede seg til

Hjelp de som trenger det mest

Det at du bryr deg om andre, gjør at vi kan tilby gode opplevelser, ferier og aktiviteter for barna som ikke ellers ville hatt muligheten.

Din sommergave bidrar til


Med din gave kan vi tilby støtte til familier som har det ekstra vanskelig.

Her er eksempler på hva din støtte kan bety

Måltider som metter

Sunn og god mat er viktig, men hva når pengene ikke strekker til? For 400 kr kan vi gi barnefamilier gode måltider sammen.

Klær og utstyr som varmer

For 750 kr kan en familie få støtte til klær og utstyr som gir barnet det som trengs for en ny sesong.

Sommerglede som varer

Gode opplevelser setter viktige spor i oss. Din støtte kan gå til aktiviteter som gir barna minner for livet.

Blå Kors ferietilbud har rekordstor pågang

Det betyr at alt for mange barn går en ensom sommer i møte. Med din støtte kan vi gi tilbud til flere! Sammen kan vi gi gode og trygge sommerminner til barna.

Visste du at

1 av 4 barn sier de har ikke kunnet være med på sosiale aktiviteter eller fritidsaktiviteter på grunn av familiens økonomiske situasjon.

Kontakt oss

Fanny Haukvik Aker

Ansvarlig for giverservice
22 03 27 40

Hør fra tidligere deltagere


Blå Kors har ferietilbud gjennom hele året for familier som har lavinntekt, psykiske utfordringer og/eller rusavhengighet tett på livet. På turene oppstår vennskap og verdifulle erfaringer. Opplevelsene gjør familien litt mer styrket til å møte utfordringene som venter når de kommer hjem.

«Jeg har sosial angst, så det å være sammen med andre på ferietur er en utfordring for meg. Jeg vil ikke at mine begrensninger sosialt skal ødelegge for at barna mine får venner, og jeg blir kjent med flere småbarnsfamilier.»

– Mor, blå kors barnas stasjon

«Jeg ville aldri kunne gitt barna mine disse opplevelsene; det å ha råd til ferie kan vi bare drømme om. Ikke bare får vi minner for livet, men også støtte og veiledning når vi trenger det.»

– mor, Blå Kors barnas stasjon

Vi dro på ferie med Blå Kors, og denne opplevelsen var som tatt fra en drøm. Jeg vil så gjerne lære å gi barna mine gode opplevelser. Å padle i båt, fiske krabber. Vi har aldri gjort det før, og det var fint å få gjøre dette sammen.

– familie, Blå Kors ferier

Video: Brev fra en mamma hos en våre ferietilbud

Hør brevet fra en mamma som benyttet seg av et av Blå Kors sine ferietilbud. Ferien kan være et viktig avbrekk for hele familien.

Din støtte bidrar til


I Blå Kors jobber vi for et inkluderende samfunn, en trygg oppvekst og å redusere skadevirkninger av alkohol og annen avhengighet. Vi har tilbud rettet spesifikt mot barn, unge og familie som er påvirket av sårbare livssituasjoner. Din støtte er med på å forandre liv.

Barnefamilier med ulike utfordringer får dratt på ferie

Å kunne senke skuldrene i en ellers krevende hverdag, betyr mye for store og små. Det styrker hele familien å dele gode opplevelser sammen. Å oppleve ferie på lik linje med andre, har også en viktig inkluderende funksjon.

Tilbud og aktiviteter for sårbare barn og familier i hverdager, helger og ferier

Flere av Blå Kors sine tiltak, har ferier som en del av sitt tilbud. Ferietilbudene kan også være viktige treningsarenaer for familier som har behov for støtte. I tillegg til ansatte, er frivillige tidgivere ofte en del av feriene, og bidrar til trygge og gode opplevelser.

Familier får støtte og hjelp til å endre sin livssituasjon til det bedre

En ferie endrer ikke alt, men kan være et viktig bidrag til endring. Å gjennomføre en tur sammen, som ellers ville vært umulig, betyr mye. Å oppleve «at det går bra», er verdifull erfaring. Å vite at det finnes hjelp, gir en trygghet videre i livet.

Din støtte gjør en forskjell 

Ditt bidrag er viktig for at vi skal nå flere barn og unge med tiltak som hjelper! Ingen barn, unge eller familier skal møte utfordringer alene. Takk for at du bidrar! 

I sentrum står et menneske

Formålsprosent

Vår formålsprosent ligger på 96,2% fra 2023 og det er viktig for oss at pengene går til de som trenger det mest.

Skattefradrag

Visste du at du kan få fradrag på skatten for gaver som til sammen utgjør 500kr eller mer i løpet av et år?

For å få skattefradrag trenger vi ditt personnummer. Du kan enkelt huke av for skattefradrag og legge inn personnummer i skjemaet når du gir en gave.

Oppgir du telefonnummer vil vi også sende deg en SMS med en sikker mulighet til å oppgi personnummer før skatteinnberetning.