Blå Kors Horten

Blå Kors «huset» i Horten hjelper mennesker i aktiv rus ut av ensomhet og utenforskap til felleskap og mening.  Vi tilbyr et værested og en sosial møteplass med matservering, matutdeling og en rekke forskjellige aktiviteter.

Våre gjester som kommer til Blå Kors Horten serverer vi både frokost og middag, fire dager i uken. I tillegg gjestene tilbud om samtaler, veiledning, og økonomisk og juridisk rådgivning.

Blå Kors jobber med mennesker med store utfordringer i livet. I vårt arbeid legger vi vekt på hvert menneskes verdi, og at det finnes håp for alle.

Bli frivillig som Tidgiver

Frivillige i Blå Kors kalles Tidgiver. Som Tidgiver tar du med deg din livserfaring i møte med folk som har en litt annen bagasje enn deg selv. Du bringer nye perspektiver inn, og får med deg nye ut, som helt sikkert vil gjøre at også du vokser som menneske.

Ved Blå Kors Horten kan du bidra, uten å gjøre noe annet enn du pleier. Ta del i aktiviteter, ta del i et måltid – eller ta del i en god prat over en kaffekopp. Behovene er forskjellige. Det som kan virke ubetydelig og hverdagslig kan være svært viktig for andre.

Ha du lyst til å bli Tidgiver? Les mer eller kontakt oss direkte på telefon.

Tilbud på «huset»

Hverdagshåp er et tilbud til våre gjester som ønsker en endring, til et liv uten rus.

I husets kjelleretasje finnes en stue, samtalerom, data og aktivitetsrom med biljard, dart og lignende. I tillegg finnes kjøkkenkrok samt toalett.

Her tilbys samtaler, økonomisk og juridisk rådgivning og aktiviteter både i og utenfor huset. Viktigst er nok støtten og felleskapet med andre som har gått samme vei og med tidgivere.

Kameratklubben er et sosialt tilbud der Gud er i sentrum. Dette foregår annenhver fredag fra kl 19-21. Det serveres både kaffe og noe å bite i.