Fasadebilde av Blå Kors Horten huset
To hender som holder en varm kopp kaffe

Blå Kors Horten

Blå Kors Huset (“Huset”) i Horten hjelper mennesker i aktiv rus ut av ensomhet og utenforskap til felleskap og mening.  Vi tilbyr et værested og en sosial møteplass med matservering, matutdeling og en rekke forskjellige aktiviteter.

De som kommer til Blå Kors Horten er våre gjester, og vi serverer både frokost og middag, fire dager i uken. I tillegg får våre gjester tilbud om samtaler, veiledning, økonomisk og juridisk rådgivning.

I Blå Kors jobber vi nær mennesker med store utfordringer i livet. I vårt arbeid legger vi vekt på hvert menneskes ukrenkelige verdi, og vi har trua på at det fins håp for alle.

De frivillige i Blå Kors kalles “tidgivere”. Som tidgiver tar du med deg din livserfaring i møte med folk som har en litt annen bagasje enn deg. Du bringer nye perspektiver inn, og får med deg nye ut, som helt sikkert vil gjøre at også du vokser som menneske.

På Blå Kors Huset i Horten kan du bidra, uten å gjøre noe annet enn du pleier.  Ta del i aktiviteter, ta del i et måltid – eller ta del i en god prat over en kaffekopp. Behovene er forskjellige.  Det som kan virke ubetydelig og hverdagslig for deg kan være svært viktig for andre.

Ha du lyst til å bli tidgiver, finner du mer informasjon på vår tidgiver-side, eller du kan kontakte oss direkte.

Besøk oss på vår Facebook-side: www.facebook.com/Bla-Kors-Horten

Andre tilbud på Huset

HVERDAGSHÅP
Hverdagshåp er et tilbud til våre gjester som ønsker en endring til et liv uten rus.

I husets kjelleretasje finnes en stue, samtalerom, data og aktivitetsrom med biljard, dart o.l. I tillegg finnes kjøkkenkrok samt toalett.

Her tilbys samtaler, økonomisk og juridisk rådgivning og aktiviteter både i og utenfor huset. Viktigst er nok støtten og felleskapet med andre som har gått samme vei og med Tidgivere.

KAMERATKLUBBEN
Kameratklubben er et sosialt tilbud med Gud i sentrum annenhver fredag fra kl 1900  til 2100. Det serveres kaffe og noe å bite i.

Velkommen!