Alle barn fortjener trygge ferieminner

En gutt med en tynn lue på seg er kaptein for båten og styrer rattet
Illustrasjonsbilde

Mange barn gleder seg til skolestart allerede før skoleslutt. 1 av 10 barn vokser opp i hjem der alkoholbruk preger hverdagen. De vet at de skal være hjemme, og ha en sommer der de kanskje må passe på søsken, mamma eller pappa.

De som har opplevd vanskelige ting i barndommen, kan ofte huske en eller flere voksne som hjalp dem gjennom den vanskelige tiden. De ga barnet opplevelser som de kunne glede seg til, og et håp om at livet kunne bli bedre. 

5 gode råd til deg

Det er ikke alltid så mye som skal til for at et barn skal føle seg sett, verdsatt og ivaretatt. Her er noen forslag til hvordan du kan bidra med å skape gode ferieminner:

  • Inviter en klassekamerat av barna dine, eller et nabobarn som du mistenker har det vanskelig hjemme, til badetur, overnatting eller grillkveld.
  • Snakk med foreldrene om dine bekymringer. Tilby hjelp. Kanskje du har turutstyr familien kan låne, eller kan gi råd om hvor familien kan få hjelp.
  • Inviter hele familien på tur sammen med deg eller din familie. Vis dem hvordan friluftsliv eller hyttetur kan bli til et godt ferieminne.
  • Snakk med barnet du er bekymret for. Si til barnet at det alltid er velkommen, og kan banke på hos deg hvis det skulle være noe.
  • Still åpne spørsmål om hva barnet tenker om sommerferien. Er det noe barnet er bekymret for? Hva er det barnet egentlig ønsker seg i sommer?

Det mest verdifulle du kan gi et barn i sommer er tid, trygghet og tilstedeværelse. Vær en som bryr seg.

Er du bekymret for et barn?

Vårt feriearbeid mot barn og unge:

Blå Kors ferier tilbyr et gratis, rusfritt ferietilbud for familier som har rusavhengighet, psykiske utfordringer, eller lavinntekt tett på livet. Tilbudet gjelder for familier i hele landet, i alle ferier.

Blå Kors jobber hver dag forebyggende og direkte med barn, unge og familier som har det tøft. Din gave kan bidra til viktig hjelp og nødvendig støtte til de som trenger det aller mest. Slik kan du gi en gave.