Ny frisyre for Monica Cecilie

Syv damer fikk egen velværedag før Helaften

– Dette har vært en velværedag. Monica Cecilie og seks andre kvinner som er deltakere hos Blå Kors gatenært, var tirsdag blitt invitert til Søgne-frisøren Picasso for å få vasket, stelt og klippet både hår og bryn foran den store Helaften-festen hos Blå Kors Kristiansand onsdag.

Av Ivar Eidsaa

– Det har vært kjempegøy. Håret er blitt vasket og stylet og luggen er klippet. Slik hadde jeg det ikke før, smiler Monica Cecilie.

– Vi er syv kvinner som ble invitert, og det har vært en flott, flott opplevelse, legger hun til.

– For min del har jeg aldri gjort dette før.

Monica Cecilie

– For min del har jeg aldri gjort dette før. Det er for dyrt å gå til frisøren, så dette har vært noe helt annet enn stå med kjøkkensaksen hjemme og gjør det selv, sier hun videre.

– I morgen skal vi til Bli Vakker, så da er vi klare til Helaften hos Blå Kors Kristiansand, sier Monica Cecilie.

Marie K Eftestad og Monica Cecilie
Marie K Eftestad (t.v) og Monica Cecilie

Hjertelag

– Vi synes det er hyggelig å kunne gjøre noe nå før jul for noen som trenger det, sier Marie Eftestad som driver Picasso Frisør i Søgne.

– Alle fortjener å kjenne seg fine og velstelte, legger hun til.

Også i fjor vasket, klippet og stelte Eftestad og de fem andre som arbeider ved Picasso Frisør flere av jentene som skulle være med på Helaften-festen.

– Det er fint å kunne vise hjertelag. Det kjennes godt å kunne gjøre noe for andre. Det er ikke alltid at vi har så mye penger å gi, men tid, ja det kan vi alle gi noe av. Vi så i fjor hvor mye det betydde og ville også gjøre noe i år. Så nå prøver vi å la det bli en fast tradisjon at vi inviterer en jentegeng til å komme for å bli stelt, sier Marie Eftestad.

En engasjert gjeng med frisører hos Picasso
En engasjert gjeng med frisører hos Picasso pyntet damene til fest.

– Jeg er blitt så fin!

– Jeg er blitt så fint, stråler Marianne, en av de andre kvinnene som har fått stelt hår og bryn.

– Nå nærmer jeg meg de 60, og har aldri vært hatt så fine øyebryn som jeg har nå. Det ser ut som jeg er 59!, ler hun.

– Det er tre år siden jeg var hos frisør sist, og jeg er blitt så fin, sier hun med sitt bredeste smil.

Monica Cecilie fikser øyebrynene
Monica Cecilie får fikset på øyebrynene.

– Vi fikk en telefon fra Picasso Frisør i Søgne som gjerne ville bidra inn til våre deltakere og det var ikke vanskelig å finne en gjeng som ønsket å bli med ut til Søgne for å få stelt, vasket og styler hår og øyebryn, sier Camilla Rasch, virksomhetsleder for Blå Kors gatenært.

Camilla Rasch
Camilla Rasch

– Så heldige vi er som har mennesker som ønsker å bidra slik jentene hos Picasso Frisør gjør. Vi har fått en gøy opplevelse sammen, og nå gleder vi oss veldig til Helaften i morgen, og føler oss enda mer klare til fest. Nå gleder vi oss bare til å vise resultatet når vi er tilbake i byen, sier Camilla Rasch.

Helaften i Blå Kors Kristiansand

Helaften er den store julefesten som Blå Kors Kristiansand arrangerer hvert år. Rundt 200 gjester er samlet når festen begynner. Helaften er en fest av det uforglemmelige slaget for dem som er med, og for flere av gjestene er dette den eneste julefesten de er med på. Andre har gjennom årenes løp fortalt at de aldri før har vært med på en julefest med så god stemning, deilig julemat og en solid gavepose til hver.

Helaften avsluttes med den tradisjonsrike «Vår Jul»-konserten med blant annet Maria Arredondo og Torstein Sødal. Vår Jul-ensemblet består i tillegg til Arredodno og Sødal, av Gaute Ormåsen, Agnete Saba og Christian Ingebrigtsen.

Blå Kors gatenært

Gjennom Blå Kors gatenært ønsker Blå Kors Kristiansand å bidra til at mennesker som har rusrelaterte utfordringer får økt livskvalitet i livet. Gjennom tilbudene arbeides det for at alle skal kjenne seg inkludert og få oppleve mestring og mening i hverdagen. Tilbudene omfatter alt fra foto, trening, håndarbeid og snekring, til båt og fiske, utflukter, håndball og fotballkamper, kunst og musikk.

header
Senest oppdatert: 22.11.2023