Bruker av sine egne feriedager for å være Tidgiver

Birgit Eliassen er Tidgiver i Blå Kors.
Birgit Eliassen gleder seg til den første ferieuken som tar til om få dager. – Dette er så absolutt et av sommerens høydepunkter, sier hun. Foto: Ivar Eidsaa

Birgit Eliassen er frivillig som Tidgiver i Blå Kors, og er en av de faste Tidgiverne når Blå Kors ferier inviterer til ferieopphold på Sørlandet.

– Det er noe helt spesielt å se gleden hos familiene som er med på ferieukene. Det er sterkt å se hvor mye det faktisk betyr, sier Birgit Eliassen.

– Noen av historiene som deltakerne forteller, er sterke. Det gjør inntrykk. Det er meningsfullt å være med i et arbeid som betyr så mye for deltakerne. Ikke minst er det inspirerende å se hvordan barna trives og holder på, legger hun til.

Fjerde sesong som Tidgiver

Eliassen er én av flere Tidgivere som er med når Blå Kors ferier arrangerer ferieuker for familier. Mange av Tidgiverne er med år etter år.

Nå er Birgit klar for fjerde sesong av ferieuken, som arrangeres ved Folkehøgskolen Sørlandet på Birkeland, i Birkenes kommune, nabokommunen til Kristiansand.

– Det å være med som Tidgiver i feriearbeidet er blitt så mye mer enn jeg tenkte på forhånd. Vi har vært en fast gjeng med Blå Kors-ansatte og Tidgivere på disse ferieukene. Vi er blitt godt kjente, og utfyller hverandre på en utrolig fin måte. Samspillet mellom ansatte og Tidgivere er noe helt spesielt, forteller Birgit Eliassen.

En jente jubler ut over Hovden og Setesdal.
Fryd og glede på Blå Kors Ferie på Hovden. Foto: Blå Kors ferier

Fint å gjøre noe sammen

– Det er mange ulike årsaker til at en familie kommer i en situasjon som gjør at de ikke selv har mulighet til å finansiere en ferie for seg og sine. Det gir en helt spesiell motivasjon å se hva et ferieopphold over flere dager gjør med en familie, sier Birgit, som ikke er alene fra familien Eliassen i feriearbeidet. Også Birgits datter er med, og har hun vært de siste tre årene.

– Det er fint å kunne gjøre noe som dette sammen som mor og datter. Vi tar med oss mange gode minner og opplevelser hvert år, og vi er så takknemlige for å få mulighet til å bidra som Tidgivere på Blå Kors ferier, sier hun.

Gledens dag

Skjønt, på grunn av korona-epidemien så det en stund ut til at det ikke skulle bli mulig å gjennomføre ferieuka. Det ble derfor en gledens dag da regjeringen og smittevernmyndighetene åpnet opp for at det kan gjennomføres arrangementer med inntil 50 deltakere.

– Da var det mange hos oss som trakk et lettelsens sukk, forteller Birgit Eliassen.

For å sikre en trygg gjennomføring i tråd med smittevernreglene, blir det færre familier som får være med i år, totalt 30 personer per ferie. I tillegg må flere av de fast ansatte i Blå Kors Kristiansand delta, da det heller ikke kan være med så mange Tidgivere som før.

Hovden i Setesdal er også en av de populære feriedestinasjonene til Blå Kors ferier. Foto: Blå Kors ferier

Et av sommerens høydepunkter

Nå gleder Eliassen seg til den første ferieuken som tar til om få dager.

– Dette er absolutt ett av sommerens høydepunkter, smiler hun.

– Som vertskap er vi tilretteleggere for feriegjestene som kommer. Familiene skal få være sammen på sine egne premisser, få gjøre det de har behov for, og i sitt eget tempo. Vi er der for å bistå og hjelpe til når det er ønskelig, og vi blir godt kjent med familiene som er med, forklarer Birgit.

Ønsker du å bli frivillig som Tidgiver i Blå Kors?