Blå Kors Haugaland A-senter vant anbudet i Helse Vest

Blå Kors Haugaland A-senter kom seirende ut av anbudsrunden.

Blå Kors Haugaland A-Senter ble rangert på 1. plass i hele Helse Vest og vant anbudet innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling.

Med dette resultatet blir Blå Kors Haugaland A-Senter eneste leverandør i Helse Fonna. 

 ­– Jeg er stolt og glad over at Helse Vest har rangert oss som nummer én av samtlige ni tilbydere innenfor Helse Vest, sier direktør Arve Kambe ved Blå Kors Haugaland A-Senter.

Anbudet innebærer at behandlingsinstitusjonen får fortsette døgntilbudet sitt med 30 plasser og sine to familieplasser. I tillegg gjør tilslaget at de kan øke kapasiteten med polikliniske konsultasjoner fra 5000 til 5500 per år. 

Klinikksjef Johanna Stueland Bjørkavåg og direktør Arve Kambe ved Blå Kors Haugaland A-Senter sier de er svært glade for resultatet av anbudsrunden.

– Dette er viktig for våre pasienter, dyktige ansatte og virksomheten som helhet. Dette skaper trygge arbeidsplasser, sikrer alle ansatte og gjør det mulig å videreutvikle tilbudet hos oss for å hjelpe flere mennesker til å få behandling med gode resultater for sine rus- og avhengighetsutfordringer, sier Kambe.

Varighet på minimum seks år

Han understreker samtidig at endelig avtale ikke blir signert før etter sommerferien.

– Vi har respekt for at andre aktører er skuffet og vi fortsetter dialogen rundt anskaffelsen med Helse Vest de neste ukene. 

Den nye avtalen starter 1. januar 2023 og varer i seks år med mulighet for at Helse Vest utvider avtalen i ytterligere to år. Dermed kan avtalen vare ut 2030.

– Vi ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid med Helse Fonna og Helse Vest til beste for våre innbyggere og å følge samfunnsoppdraget vårt gjennom en langsiktig avtale, sier Kambe.