Er du en ganske vanlig person, egentlig?

Kanskje har du noen ganger tenkt at egentlig har du et helt vanlig liv, litt A4 rett og slett? For det meste bra, med oppturer og nedturer her og der slik det er for de aller fleste.

Du koser deg med fredagstaco, med venner og familie, med hobbyer som du kan ha litt for deg selv om det er å mekke litt på den gamle bilen som aldri blir brukt, pusse på båten, eller fiske med svigerfar.

Foto: Marcel Lelienhof

Du finner glede i interesser som musikk fra tidlig 70-tall, det lokale fotballaget selv om de akkurat rykket ned, hurtigsjakk i jula, re-make av det gamle Playstation 1 spillet du spilte på 90-tallet, Tour de France på sommeren.

Og du har det for det meste greit. Ganske vanlige ting. Ganske fint faktisk. Jo, ja, ting går bra.

Vi opplever en annen hverdag

Visste du at dette ganske vanlige livet, denne ganske vanlige hverdagen ikke er så vanlig for alle?

Din hverdag, dine interesser og hobbyer kan utgjøre en enorm forskjell for noen som ikke har dette ganske vanlige livet – og som kanskje aldri har opplevd å ha det.

Jeg har i lengre tid vært imponert over det gode arbeidet som Blå Kors gjør, så når jeg fikk forespørsel fra Øyvind i Blå Kors steg for steg, og jeg hadde tid til overs, så var det veldig lett å si ja.

John – Tidgiver
To menn i samtale ute i naturen om høsten, som tidgivere i Blå Kors.

John er Tidgiver i Blå Kors, der hans helt vanlige interesser og kunnskap har bidratt til å hjelpe flere mennesker som ønsker seg en ny og rusfri hverdag.

Han har vært Tidgiver i Blå Kors steg for steg siden desember 2018 hvor han har bidratt til at en deltaker oppnår hens egendefinerte mål. Slike mål kan være ting som å trene på faste tidspunkt, å bli bedre i sosiale settinger, å ta opp fag eller å øvelseskjøre m.m.

Som Tidgiver blir John sine oppgaver tilsvarende hva han selv har tid til og interesse for.

Hva er det beste med å være Tidgiver?

– Man kommer i kontakt med mange hyggelige folk, og man kan være den som utgjør en forskjell for andre.

Var det noe som overrasket deg når du ble tidgiver?

– Jeg ble litt overrasket over hvor omfattende Blå Kors jobber. Jeg ble også litt overrasket over at det virker som det er mest jenter og damer som er Tidgivere. Det virker som om gutta henger litt etter, hehe.

Som Tidgiver kan man gjøre som John og følge opp enkeltpersoner, eller man kan være Tidgiver på andre måter. Det kan for eksempel være å bidra på arrangementer, holde kurs og lignende.

Frivillige i Blå Kors heter Tidgivere

De som er frivillige i Blå Kors kalles Tidgivere, fordi som frivillig hos oss er det ingenting annet man trenger å gi – kun litt av sin egen tid. Tiden du velger å gi betyr så mye for våre brukere. Å bygge seg en ny hverdag etter liv i rus, å takle livsendringer med å bli voksen, å bli foreldre uten helt å vite hva man skal gjøre, eller for eksempel å være en ung tenåring med de utfordringene som følger med, krever mye. En trygg og helt vanlig person som kan hjelpe til på veien er helt uvurderlig.

Blå Kors jobber, som John sier, svært omfattende. Om du vil kan du lese mer om det under Våre tilbud. Å være Tidgiver vil bistå et eller flere av områdene vi arbeider innenfor: barn og unge, gatenært, arbeid og inkludering og oppfølging før, under og etter rusbehandling.

Hva betyr det å være Tidgiver hos Blå Kors?

 

Senest oppdatert: 07.05.2024