Hotell gir bort gratis weekends

Clarion Collection Hotel Savoy ligger i Universitetsgaten i Oslo sentrum. (Foto: Clarion Hotel)

Clarion Collection Hotel Savoy i Oslo ønsker for 2020 å videreføre samarbeidet med Blå Kors ferier. Det betyr at hotellet gir gratis weekendopphold i hovedstaden til fem familier fem ganger i året.

AV IVAR EIDSAA

Synnøve Roland er virksomhetsleder i Blå Kors ferier. (Foto: Ivar Eidsaa)

– Samarbeidet med Clarion Collection Hotel Savoy kom helt ut av det blå. Vi fikk en henvendelse fra hotelledelsen som sa de ønsket å bidra inn mot det arbeidet Blå Kors ferier driver. Hotellet ville gi gratis hotellopphold til flere familier gjennom året. Jeg ble satt ut da henvendelsen kom, og satt tilbake med stor takknemlighet, forteller Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

– Alle Choice-hotellene kan velge sitt «Local Neighbourhood»-prosjekt. Ettersom vi regnes som et populært businesshotell i ukedagene, har vi til tider lavere belegg i helgene, om sommeren og i høst- og vinterferiene. Vi ville tilby barnefamilier som kan slite økonomisk et gratis weekendopphold der frokost og kveldsmat er inkludert. Dette er vårt «naboprosjekt», forklarer daglig leder ved Hotel Savoy, Kristian Vik.

Clarion Collection Hotel Savoy ligger i Universitetsgaten 11 i Oslo, to kvartaler overfor Karl Johan, sentralt i Oslo. Dermed blir det mulig for barnefamilier i Oslo å benytte seg av mange av de opplevelsestilbudene som hovedstaden er kjent for.

Det er spesielt å se hva det betyr å bli gitt en hotellweekend for en familie som kanskje aldri har hatt råd eller mulighet til noe slikt.

Kristian Vik, daglig leder ved Clarion Collection Hotel Savoy

I vinterferien

Den første weekenden i naboprosjektet fant sted i vinterferien i fjor. Da var en familie på fire gjester på hotellet. Kristian Vik forteller at erfaringene gav økt motivasjon til å fortsette samarbeidet.

– Det er spesielt å se hvor mye det betyr å kunne få en hotellweekend for en familie som kanskje aldri har hatt råd eller mulighet til noe slikt, sier Vik. – De ansatte uttrykker også stor glede over dette og vi ønsker derfor å videreføre samarbeidet i 2020, forteller Vik.

Opplevelsesrik helg

– Blå Kors ferier velger selv når vi skal ta imot gjester. For oss er det mest naturlig å invitere gjestene velkommen i weekender, i vinterferien, høstferien, sommerstid og før jul. Ettersom staben teller 25 ansatte fordelt på 12 årsverk, skal vi ha kapasitet til å være et godt vertskap for Blå Kors-gjestene som besøker oss, sier Vik. – Vi har som regel svært godt belegg i ukedagene, og er da som et businesshotell å regne.

I vinterferien i fjor var det en enslig mor med tre barn som var gjester ved hotellet. Da familien ankom hotellet lå det gavekort til kino og ventet på senga. En velkomstbuffet med snacks ventet også.

– Familien hadde en travel og opplevelsesrik helg. Man blir ydmyk når de forteller hvor mye dette har betydd, og hvor langt unna de selv var å kunne finansiere noe tilsvarende over egen lommebok, forteller Synnøve Roland.

Populære ferier

Synnøve Roland forteller at feriene som Blå Kors ferier inviterer til, er blitt umåtelig populære.

– Vi klarte i 2019 å gi ferieopphold til over 1.100 personer. Det er en dobling i forhold til året før. Dette er mulig takket være alle som bidrar: Bufdir, som bevilger støtte, og samarbeidspartnerne slik som Clarion Collection Hotel Savoy. Uten deres engasjement ville vi aldri klart å gi et ferieopphold til så mange. Og når vi ser hvor mye det betyr for de mange familiene som får et ferieopphold, skal alle samarbeidspartnerne vite at det betyr mer for familiene enn det de kanskje tenker over i utgangspunktet, sier en takknemlig Synnøve Roland.