Royalt førjulstreff på Blå Kors barnas stasjon

Kronprinsesse Mette-Marit var fornøyd med det hun fikk se på Blå Kors barnas stasjon på Alna.

Blå Kors barnas stasjon på Alna fikk storfint besøk av kronprinsparet onsdag. Mette-Marit og Haakon fikk se nærmere på aktivitetene som tilbys.

Det er ikke hver dag at Blå Kors barnas stasjon får kongelig besøk, og både barn og voksne sto klare for å fortelle kronprinsparet om tilbudet.

Din gave kan gi flere barn gode opplevelser og en tryggere jul. Gi din gave her

Møteplass

Kronprinsesse Mette-Marit var nysgjerrig på det Blå Kors tilbyr familier i en krevende situasjon.

Ordfører Marianne Borgen, virksomhetsleder Kristian Rem, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og generalsekretær i Blå Kors Trine Stenersen.

–Vi hadde et veldig hyggelig besøk på barnas stasjon der vi har fått møte så mange fine, varme og åpne mennesker. I tillegg til å få kose oss sammen med barna og foreldrene på juleverksted har vi fått høre om den gode møteplassen barnas stasjon er.

Praten gikk løst rundt bordet og kronprinsparet fikk god hjelp av barna til å lage julepynten.

Verdsatt

Virksomhetsleder Kristian Rem forteller om viktigheten av besøket.

–Dette var veldig stas for brukerne våre, og gir oss alle en følelse av å bli verdsatt og sett. Her er det ikke vanskelig å være åpen. Tilbudet skal knytte sammen voksne og barn som har en sammensatt og krevende hverdag, og erfaringen vår viser at alt blir bedre når man kan snakke og diskutere om problemene familiene har. Her jobber vi med å lære, låse opp og frigjøre, sier Rem.

Viktig innsats

Kronprins Haakon var også svært fornøyd med besøket.

–En stor takk til Blå Kors, og alle ansatte og frivillige, for den viktige jobben de gjør, både nå inn mot julen, men også hver eneste dag, året rundt, i hele Norge.

Kronprins Haakon fikk en god innføring i hva Blå Kors tilbyr på barnas stasjon.

­Mercy Nowa Kollie har vært bruker av senteret det siste året. Hun og familien benyttet Blå Kors barnas stasjon på Alna for første gang våren 2020, og hun kunne fortelle kronprinsparet om all den verdifulle hjelpen de har fått.

–Jeg fortalte Mette-Marit om hva dette stedet betyr for vår familie. Her ble vi sett og hørt allerede på det første besøket, og hjelpen vi har mottatt er uvurderlig.

Julepynt

Med hjem i bagasjen fikk kronprinsparet med seg julepynten de laget, og barna var helt sikre på at julekulene skulle henges opp på juletreet på slottet.

Trine Stensen, generalsekretær i Blå Kors, fikk også delta i julepyntingen. Jeg er glad for at kronprinsparet tar seg tid til å besøke barnas stasjon. Da det bidrar til å synliggjøre tilbudet, slik at flere som har behov kan benytte seg av det. Sist vil jeg også komme med en oppfordring om å støtte vårt arbeid for barn og unge.

.cls-1{fill:none;}
Blå Kors barnas stasjon skaper en trygghet for hele familien