Blå Kors gatenært Oslo

Blå Kors gatenært er et tilbud for deg som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs, og er registrert i Oslo med omegn*. Hos oss kan du ta deg en pause fra hverdagen, og du kan komme akkurat som du er. Du trenger ingen henvisning, og alt vi tilbyr deg er helt gratis.

Normale åpningstider

Vi holder åpent mandag til fredag fra klokka 08.00 – 13.00. I vinterhalvåret holder vi også åpent på lørdager fra klokka 08.30 til 12.30.

Våre tilbud

 • Mat og drikke

  Vi tilbyr deg variert og næringsrik mat og drikke. Hver dag serverer vi smørbrød fra klokken 08.00, og varm lunsj fra kl 10.30. Våre gjester gir oss ros for veldig god mat.

  Det er bare å forsyne seg!

 • Sosialt fellesskap

  Hos oss møter du mange mennesker du kan sosialisere med. Du kan treffe andre som er i samme situasjon som deg, eller ta en prat over en kopp kaffe med en av våre trivelige medarbeidere. Men vi skal ikke tvinge deg til å være sosial. Av og til er det godt å bare være for seg selv, og det synes vi også skal være lov.

 • Aktiviteter

  Noen ganger kan det være fint å la tankene fly. Derfor tilbyr vi ulike gratis aktiviteter du kan være med på. Dette kan være alt fra brettspill og kreativt arbeid til quiz, kino og fotballkamper.

 • Samtaler

  I tillegg til mat, drikke og fellesskap kan vi hjelpe deg med saker du opplever som vanskelige. Noen ganger kan det være vanskelig å forstå brev fra for eksempel NAV. Kanskje du er usikker på om du får den hjelpen du har krav på, eller du har fått et inkassokrav du ikke vet hvordan du skal klare å betale?

  Er du motivert til å endre på din livssituasjon? Eller trenger du bare noen å snakke med? Våre sosionomer er trivelige mennesker som har god kjennskap til hjelpeapparatet. De vil gjerne forsøke å hjelpe deg med utfordringene dine.

Du finner inngangen vår på toppen av den utvendige trappa mellom Mariboes gate 6 og 8. Hvis du har behov for trappefri adkomst kan du ringe oss på 456 13 277, så vil vi hjelpe deg inn.

Praktisk informasjon:

Den første gangen du kommer til oss vil en av våre trivelige medarbeidere ta en kort prat med deg slik at du blir registrert som medlem. Du må kunne vise legitimasjon den første gangen du kommer.

Vi registrerer kun navnet ditt, så du kan være trygg på at ingen sensitiv informasjon kommer på avveie.

Siden vi vil ha et trivelig miljø hvor alle kan slappe av, kan du ikke ta med rusmidler når du besøker oss.

Vårt tilbud er for:

 • Rusavhengige som har bostedsadresse i Oslo, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Lillestrøm, Enebakk, Nesodden, Nordre Follo og Bærum.
 • Bostedsløse som oppholder seg i en av de ovennevnte kommunene, uten å ha registrert adresse i en annen by. 

Lurer du på noe?

Noen ganger kan det føles litt skummelt å komme til et nytt sted. Hvis du lurer på noe, er du velkommen til å kontakte oss for å få svar. Kontaktinformasjon finner du øverst til høyre. Les mer om våre gatenære tilbud.