Tre mennesker er på et kjøkken. En blid dame deler ut en tallerken med mat til en mann som tar gladelig imot. En annen kokk smiler i bakgrunnen
To damer som står på et kjøkken med mat foran seg.

Blå Kors Kontaktsenter Oslo

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for deg som sliter med rus eller er hjemløs, og er registrert i Oslo med omegn*. Hos oss kan du ta deg en pause fra hverdagen, og at du kan komme akkurat som du er. Du trenger ingen henvisning, og alt vi tilbyr deg er helt gratis.

Normale åpningstider

Vi holder åpent mandag til fredag fra klokka 08.00 – 13.00. I vinterhalvåret holder vi også åpent på lørdager fra kl 08.30 til 12.30.

Du finner inngangen vår på toppen av den utvendige trappa mellom Mariboes gate 6 og 8. Hvis du har behov for trappefri adkomst kan du ringe oss på 456 13 277, så vil vi hjelpe deg inn.

Våre tilbud

 • Mat og drikke

  Vi tilbyr deg variert og næringsrik mat og drikke. Hver dag serverer vi smørbrød fra klokken 08.00, og varm lunsj fra kl 10.30. Våre gjester gir oss ros for veldig god mat.

  Det er bare å forsyne seg!

 • Sosialt fellesskap

  Hos oss møter du mange mennesker du kan sosialisere med. Du kan treffe andre som er i samme situasjon som deg, eller ta en prat over en kopp kaffe med en av våre trivelige medarbeidere. Men vi skal ikke tvinge deg til å være sosial. Av og til er det godt å bare være for seg selv, og det synes vi også skal være lov.

 • Aktiviteter

  Noen ganger kan det være fint å la tankene fly. Derfor tilbyr vi ulike gratis aktiviteter du kan være med på. Dette kan være alt fra brettspill og kreativt arbeid til yoga, kino og fotballkamper. Mer informasjon om aktivitetstilbudet finner du på Kontaktsenteret.

 • Samtaler

  I tillegg til mat, drikke og fellesskap kan vi hjelpe deg med saker du opplever som vanskelige. Noen ganger kan det være vanskelig å forstå brev fra for eksempel NAV. Kanskje du er usikker på om du får den hjelpen du har krav på eller du har fått et inkassokrav du ikke vet hvordan du skal klare å betale? Er du motivert til å endre på livssituasjonen? Eller trenger du bare noen å snakke med? Våre sosionomer er trivelige mennesker som har god kjennskap til hjelpeapparatet. De vil gjerne forsøke å hjelpe deg med utfordringene dine.

 • Gatepastor

  Om du vil snakke om tro og livssyn, eller ønsker forbønn, så kontakt vår gatepastor Rickard.

  Faste tilbud fra gatepastoren:

  Dagens ord
  Korte andakter på tirdager og torsdager kl 9:55

  Stillegudstjenste/bønnestund torsdager kl 11.00 med stille musikk, noen ord, forbønn. Ca 1, 5 time.

  Åpen bibelsamtale onsdager kl 14:00

  Sammen med de hellige kan vi se en større bilde, Ef 4:18

  På Kontaktsenteret kan du booke tid for privat samtale eller forbønn med gatepastoren.

Praktisk informasjon:

Den første gangen du kommer til oss vil en av våre trivelige medarbeidere ta en kort prat med deg slik at du blir registrert som medlem. Du må kunne vise legitimasjon den første gangen du kommer.

Vi registrerer kun navnet ditt, så du kan være trygg på at ingen sensitiv informasjon kommer på avveie.

Siden vi vil ha et trivelig miljø hvor alle kan slappe av, kan du ikke ta med rusmidler når du besøker oss.

Vårt tilbud er for:

 • Rusavhengige som har bostedsadresse i Oslo, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Enebakk, Nesodden, Oppegård, Ski og Bærum.
 • Bostedsløse som oppholder seg i en av de ovennevnte kommunene, uten å ha registrert adresse i en annen by. 

Lurer du på noe?

Noen ganger kan det føles litt skummelt å komme til et nytt sted. Hvis du lurer på noe, er du velkommen til å kontakte oss for å få svar. Kontaktinformasjon finner du øverst til høyre. Les mer om våre gatenære tilbud.