Opplevelser for livet

ZIPLINE. Hos Blå Kors Kontaktsenter er aktivitetene mange, her fra Zipline-dag i Holmenkollen. Foto: Blå Kors.

Med god støtte fra frivillige, som kalles tidgivere, kan Blå Kors Kontaktsenter skilte med en stor bredde tilbud og aktiviteter. På Kontaktsenteret i Oslo finnes det en rekke gratistilbud for gjestene.

– Det er lenge siden vi var et rent suppekjøkken for rusavhengige og bostedsløse, forteller Jan-Roger Antonsen. Han jobber som ledende miljøterapeut ved Kontaktsenteret.

Han forteller at gjester som kommer hit forteller om opplevelser for livet.

HØYT OVER OSLO. Det ble luftig da Kontaktsenteret tok turen til Kollensvevet. Foto: Blå Kors.

Sammen med tidgivere arrangeres det aktiviteter som turer i skogen, omvisninger på museer og opplevelsessentre. På fine dager fyres grillen opp og det sosialiseres i parken.

– Vi var nylig på tur en herlig solskinnsdag til Holmenkollen med gjester og tidgivere. Her fikk vi oppleve Kollensvevet med zipline. Dette var en fantastisk opplevelse og mange fikk utfordret seg selv, tilbakemeldingene fra gjestene var positive og flere gav uttrykk for at det var den beste opplevelsen de har hatt på lang tid – eller noen gang, sier Antonsen.

Det var den fineste opplevelsen jeg har hatt. Det kommer jeg til å ta med meg resten av livet

Gjest, Blå Kors Kontaktsenter

Stiftelsen Petter Uteligger sørger for at Kontaktsenteret kan gjennomføre kinoturer for å se de nyeste filmene, med popcorn, snop og godt selskap.

Sosionomtjeneste, samtalegrupper og gatepastor

Selv om mange aktiviteter foregår utomhus er det yrende liv og fulle timeplaner i lokalene i Oslo.

– I tillegg til å tilby mat på huset har vi blant annet sosionomtjeneste, vår egen gatepastor og samtalegrupper, forteller han.

Hver mandag arrangeres samtalegrupper der ulike temaer blir tatt opp og erfaringer deles mellom gjestene som er på besøk. Gruppene ledes alltid av en tidligere rusavhengig.

MINNER FOR LIVET. Aktivitetene er samlende og givende for både ansatte, Tidgivere og gjester. Foto: Blå Kors.

For de som ikke er redde for litt bøy og tøy kan man også benytte seg av yogatimer hver tirsdag.

Antonsen forteller at det finnes noe for enhver smak. Fra quiz og brettspill til shuffleboard og arkadespill på Tilt. Hjemmekampene til Vålerenga er også flittig besøkt. Og er du blitt lang i håret er det ingen grunn til å fortvile – for en gang i måneden kommer Cutters innom for å gi gratis hårklipp.

– Takket være mange flotte bidragsytere har vi mulighet til å gi gjestene våre gode og minnerike opplevelser. For det her handler det ikke bare om å overleve, men om å leve, avslutter han.

Gi en støtte til arbeidet