– Stor stas å bli invitert av Kronprinsparet til førjulsgudstjeneste i Slottskapellet

header
Noen av de frivillige til Blå Kors før førjulsgudstjeneste i Slottskapellet.

Kronprinsparet inviterte til førjulsgudstjeneste for de som jobber som frivillige i hovedstaden. Dette var til stor begestring for de frivillig fra Blå Kors.

– Det var utrolig stas og jeg kom i skikkelig julestemning

frivillig tidgiver i Blå Kors

Det kom omtrent 100 gjester når kronprinsparet denne uken inviterte til førjulsgudstjeneste i Slottskapellet for frivillige fra en rekke ideelle organisasjoner. En fin gruppe fra Blå Kors var også til stede for å synge førjulen inn sammen med flere fra kongefamilien.

12 år som frivillig tidgiver i Blå Kors

Sissel er tidgiver for Blå Kors gatenært, og er med å lage mat de til de som bruker tilbudet flere dager i uken.

– Jeg opplever det som veldig meningsfullt være tidgiver på Blå Kors gatenært. Jeg får veldig mye glede av å være sammen med de som bruker tilbudet og de andre frivillige. Vi blir liksom en stor gjeng alle sammen, sier Sissel.

I Blå Kors kaller vi våre frivillige for «tidgivere», nettopp fordi de velger å gi av tiden sin for at andre skal få det bedre.

– Jeg er tidgiver hos Blå Kors gatenært flere dager i uken. Jeg står på kjøkkenet og lager mat, og de andre serverer, sier Sissel

Blå Kors gatenært er et lavterskel tilbud for de som sliter med rus eller som er hjemløse. Her kan alle komme akkurat som de er for å få en pause fra hverdagen.

Siv er også tidgiver sammen med Sissel, og har vært dette i hele 12 år.

– Jeg møter utrolig mange forskjellig mennesker, alle med sine egne drømmer og perspektiver på livet. Det betyr mye for meg å få muligheten til å gjøre hverdagens deres bedre gjennom å servere god mat og gode samtaler.

Du kan gjøre en forskjell som frivillig tidgiver

Blå Kors har alltid behov for flere frivillige i hele Norge. Som frivillig tidgiver utgjør du en forskjell for andre mennesker, bare gjennom å være den du er. Du bidrar med noe som er tilpasset dine interesser. Poenget er at det du kan, kan du dele med et annet menneske som vil ha nytte og glede av det.