Drammen

Vi tilbyr:

 • Individuelle tilbud

  Ønsker du å avtale tid for individuell samtale og veiledning, ta kontakt med oss direkte på telefon eller benytt deg av kontaktskjema her på siden. Vi tilbyr profesjonell veiledning og holder samtaler med par, barn og foreldre.

 • Tuning into Kids (TIK)

  Oppstart høsten 2020. Tuning into Kids (KIT) er et program som gir deg mulighet til å lære om forskjellige måter å være foreldre på, å dele ideer og erfaringer. Vi lærer om, og øver på metoder som kan hjelpe oss i foreldrerollen, når barna kan oppleve følelser som sinne, sorg og tristhet.

 • Kokkekurs

  Med tilbudet Kokk & Le lager vi sunn og smakfull middag med fokus på økonomi, råvarer og planlegging av middager i hverdagen. Maks 8 foreldre om gangen, der du lærer å lage sunn mat og har det moro på kjøkkenet. Kurset varer i 6 uker. Få ideer til matpakker. 

 • Fysisk aktivitet

  Vår/ sommer/ høst benytter vi nærmiljøet for turer, og snuser på ulike treningsformer. Det blir tur rundt Drammenselva, Spiralen, turstier i Lier, kajakkpadling, dans, bowling, jogging, ballspill og mye mer.
  Vintersesong: Vi benytter i hovedsak tilbudet på Drammensbadet og Bølgen treningssenter der de har spinning og treningssal.

 • Aktivitetsgruppe fra 9-12 år

  Vi tar med barna på fotball, håndball, kunst, musikk og mye annet fysisk moro. Tilbudet går over 9 samlinger og er for barn mellom 9 til 12 år.

 • Babymassasje

  Babymassasje er en lukket gruppe som varer i 5 uker. Teori og praktisk gjennomgang av babymassasje, gråt, berøring, øyekontakt, duft og nærhet. Du må selv ta med 2 store håndklær og det du ellers har i stellebagen. Vi anbefaler behagelig tøy da vi sitter på gulvet og masserer. Kurset holdes på torsdager fra kl 10 – 12 i Bragernes, Arupsgate 18 (nesten ved Tinghuset).

 • Samlivskurs

  Samlivskurset (PREP) har oppstart høsten 2020, og har som mål at parene øker bevissthet rundt positive og negative samspill i forholdet. Vi går gjennom korte foredrag, parsamtaler og øvelser. Vi spiser også et enkelt måltid sammen (foreldre og barn) før hver kurskveld. Barna blir igjen sammen med frivillige mens foreldrene er på kurs.

 • Økonomikurs

  Vi holder kurs over 4 samlinger i enkel økonomi, der vi prøver å finne måter å spare noen kroner i hverdagen. Vi går kort inn på budsjett, strømavtaler, mobilabonnement, nettbank, handlevaner, «sløsefeller» og mye mer.

 • Svømmeopplæring for voksne

  Vi tilbyr svømmeopplæring til foreldre som ikke kan svømme tirsdager kl. 09.0 – 11.30. Påmelding til hver gang.

 • Familiegruppe

  Vi samles til et felles middagsmåltid tirsdager kl. 15.30 – 18 der vi legger til rette for aktiviteter som skaper nærhet, trygghet og hygg. Dette er en arena for å snakke om hverdagens gleder, utfordringer og frustrasjoner. Tilbudet er for familier med barn fra 0-4 år.

 • Trygghetssirkel for voksne

  Et verktøy vi kan bruke for å forstå og møte barnas behov er trygghetssirkelen (COS-P), som er basert på omfattende forskning innen tilknytning. Det gir deg som forelder verktøy til å forstå bedre hvilke behov barnet har, hvilke signaler de sender og hva du kan gjøre for å møte disse behovene bedre. Dette er et forebyggende tilbud med 7-8 gruppesamlinger på 1,5-2 timer.

 • Strikking

  Torsdager kl. 09.30 – 12 er alle voksne velkomne. Vi stresser ned og slapper av med strikking sammen med andre strikkeentusiaster. Kan du ikke strikke, men har lyst til å lære, så er dette en perfekt arena for det.

 • Bruktbod

  Vi tar imot pent brukte barneklær og utstyr, og gir ut til våre brukere som har avtale om individuelle tilbud.

 • Pusterommet

  Vi ønsker å skape et rolig og harmonisk sted hvor du kan ta vare på deg selv. Kanskje du vil sitte helt i ro med et pledd over deg og en kopp kaffe eller te, eller kanskje du ønsker å sitte med en aktivitet du liker å gjøre uten å bli forstyrret. Vi tilbyr også NADA-øreakupunktur til de som ønsker det. Dette er en åpen gruppe, og ingen påmelding. Si gjerne ifra hvis du kommer.

 • Samvær ved avtale

  Vi tilbyr hyggelige lokaler til samvær mellom barn, foreldre, søsken, besteforeldre eller andre som vil være sammen. Vi har også en skjermet uteplass i bakgården. Rommet har en hyggelig sofagruppe og et kjøkkenbord der man kan sitte cirka 8 stykker. Det er dessverre ikke tilgang til kjøkken, men det er fortsatt mulighet for å lage seg varm drikke. Den praktiske gjennomføring er som følgende: Dere må ha egen tilsynsfører som har ansvar for brann- og låserutiner. Pris: 750 kroner for 2 timer. Bestilling av samvær: Saksbehandler tar kontakt med oss for avtale. I god tid før samvær: Tilsynsfører tar kontakt for gjennomgang av brann- og låserutiner/ utlevering av nøkkel med mer. Vi minner om at samværslokalet må avbestilles senest 2 uker før oppsatt tid, hvis ikke belastes dere for leien.


Fritidstilbud og høytidsmarkeringer

 • Drop-in

  Onsdager kl. 11.30 – 13.30 er du velkommen til drop-in. Dette er en møteplass for alle foreldre med og uten barn. Drop-in er et uformelt treffpunkt der du kan slappe av med en kopp kaffe eller te. Det er en fin arena for å se hvordan vi har det på Barnas Stasjon, og en mulighet for å hilse på, prate med andre, bruke PC eller kopimaskin ved behov og lære å sy med symaskin.

 • Lunsj

  Fredager kl. 11.30 – 12.30 tilbyr vi lunsj, der barnet er i fokus. Vi øver på ferdigheter i forbindelse med måltid; spise med andre, sitte ved bordet, dekke på, sende videre, prate med kjente og ukjente, smake på nye smaker og rydde.

 • Middag

  Vi arrangerer middag på onsdager kl. 14.30 – 18. Her har vi fokus på sunn mat i sosialt lag med andre småbarnsfamilier. Det deltar også frivillige fra Blå Kors. Vennligst gi beskjed om allergier, matintoleranser eller andre spesielle behov. Påmelding på SMS innen tirsdag kl. 15 til 959 27 271.

 • Høytider

  I høytider som påske, 17. mai og jul arrangerer Barnas stasjon aktiviteter for barn og foreldre sammen. Alle tilbudene er gratis. Se egne høytidsprogram på stasjonen.

 • Ferier

  I skolens ferieuker tilbyr vi aktiviteter og ferieopplevelser. Lengre ferieopphold kan søkes om på Blå Kors Ferier. For mer informasjon les mer på www.blakors.no/ferier.

 • Helgeaktiviteter

  Her blir det morsomme aktiviteter for små og store 1-2 helgedager per måned. Ofte er vi å treffe på Drammensbadet, men vi er også på aktiviteter som arrangeres i nærområdet; Lier og Drammen. Det kan være at vi drar på alt fra teater, karneval, bading, blåbærtur, gårdsbesøk, til deltakelse på festivaler. Alt ut ifra sesong.

Kontakt oss i Drammen

Opplysningene om navn og telefonnummer blir lagret slik at vi kan ta kontakt med deg.