Fredrikstad

Endelig kan Blå Kors Barnas Stasjon åpne gradvis igjen, men med gjeldende smitteverntiltak:

 • Familier kan ha samtale og veiledning på stasjonene igjen, men gjelder kun 1 familie om gangen sammen med 1 ansatt
 • Barn kan komme til stasjonene, men i mindre grupper med 2-3 barn.
 • Aldersgruppen 9-12 år vil prioriteres.
 • Det blir ikke servert mat på stasjonene.
 • Individuelle kurs for foreldre starter opp igjen, men med en maksgrense på 4 deltakere og 1 ansatt.

Vi er opptatt av å være til stede for dere som har behov for telefonsamtale, råd/veiledning eller annet. Stasjonen er betjent hver dag mellom kl. 08.00 – 15.30. Husk at vi er her for dere, men på en litt annen måte akkurat nå. Ring gjerne dersom dere lurer på noe.

Vi tilbyr:

 • Individuelle tilbud

  Ønsker du å avtale tid for individuell samtale og veiledning, ta kontakt med oss direkte på telefon +47 693 14 866 eller benytt deg av kontaktskjema her på siden. Vi tilbyr profesjonell veiledning og holder samtaler med par, barn og foreldre.
 • Pappagruppe

  Pappagruppe er en møteplass med hyggelige aktiviteter for pappaer og barn en fredag hver måned. Her kan du dele opplevelser sammen med barnet ditt og med andre fedre. Vi spiser og leker sammen.
 • Trygghetssirkel for foreldre

  Et verktøy vi kan bruke for å forstå og møte barnas behov er trygghetssirkelen (COS-P), som er basert på omfattende forskning innen tilknytning. Det gir deg som forelder verktøy til å forstå bedre hvilke behov barnet har, hvilke signaler de sender og hva du kan gjøre for å møte disse behovene bedre. Dette er et forebyggende tilbud med 7-8 gruppesamlinger på 1,5-2 timer.
 • Tuning into Kids (TIK)

  Barn kan oppleve sterke følelser som sinne, tristhet og sorg. Tuning into Kids (TIK) er et veiledningsprogram for foreldre, der du lærer og øver på metoder som kan hjelpe deg i foreldrerollen. Vi deler ideer og erfaringer i en fast og trygg gruppe. Kurset varer i 6 uker, og du forplikter deg til å komme hver uke.
 • Tweens i farta – for barn mellom 9 – 12 år

  Tweens i farta er en mestringsgruppe for barn mellom 9 – 12 år, som ønsker å prøve ut forskjellige fritidsaktiviteter sammen med nye venner. Barna foreslår aktiviteter som de er nysgjerrige på. Det kan variere i alt fra kunst, kultur, musikk og idrett. Kurset varer i 10 uker.
 • Hvilepuls – stressmestring og egenomsorg

  Hvilepuls er et gruppetilbud på fredager fra kl. 10 – 11. Du som forelder lærer teknikker for stressmestring og egenomsorg, for blant annet å kunne få en avbalansert start på helgen. Det blir et sosialt fellesskap kombinert med 30 minutters mindfullness, meditasjon og/eller yoga. Påmelding senest onsdag samme uke.
 • Bruktbod

  Vi tar imot pent brukte barneklær og utstyr, og gir ut til våre brukere som har avtale om individuelle tilbud.
 • Åpen barnehage fra 0-5 år

  Har du et eller flere barn i førskolealder (0-5 år) hjemme og ønsker et treffpunkt, er dere velkomne til Åpen Barnehage. Åpningstider er mandager kl. 9 – 15, onsdager kl. 9 – 15 og fredager kl. 9 – 14. Våre lokaler innbyr til lek og samspill. Her vil barnet treffe nye lekekamerater mens du kan utvide nettverket ditt og treffe voksne i samme livssituasjon. Vi har fokus på trivsel, læring gjennom lek og samspill. Tilbudet er gratis og det er ingen faste plasser. Når det har kommet 15 barn er det fullt. Ta med dere matpakke til felles lunsj, og gjerne frukt til fruktstund. Vi serverer kaffe og te.
 • Samvær ved avtale

  Vi tilbyr hyggelige lokaler til samvær mellom barn og foreldre, søsken, besteforeldre eller andre som vil være sammen. Samværslokalene er tilrettelagt for barn og ungdom, med muligheter for matlaging, spill, utelek og lignende. Vi har et eget Familiesenter som tilbyr timebaserte avtaler for barnevern og bufetat, blant annet som tilsynsførere i støttede og beskyttede samvær. Alle våre tilsynsførere er godt skolerte og erfarne miljøterapeuter, med utdanning innen barnevern eller sosialt arbeid. Før første samvær får barna muligheten til å besøke Barnas Stasjon og få en omvisning, for å være best mulig forberedt til samvær. Vi leier ut lokale uten tilsynsfører mellom kl. 08.30 – 15.30 på hverdager. Ta kontakt med oss for nærmere avtale, priser og kapasitet.

Fritidstilbud og høytidsmarkeringer

 • Drop-in

  Torsdager kl. 9.30 – 12.30 er du velkommen til drop-in. Dette er en møteplass for alle foreldre med og uten barn. Drop-in er et uformelt treffpunkt med enkel bevertning. Det er en fin arena for å se hvordan vi har det på Barnas Stasjon, og en mulighet for å hilse på. Miljøterapeut er tilgjengelig for samtaler uten timeavtale.
 • Middag

  Vi arrangerer middag på tirsdager kl. 15.30 – 18. Her har vi fokus på sunn mat i sosialt lag med andre småbarnsfamilier. Det deltar også frivillige fra Blå Kors. Påmelding skjer på telefon eller tekstmelding før kl. 12 dagen før. Vennligst gi beskjed om allergier, matintoleranser eller andre spesielle behov.
 • Høytider

  I høytider som påske, 17. mai og jul arrangerer Barnas stasjon aktiviteter for barn og foreldre sammen. Alle tilbudene er gratis. Se egne høytidsprogram på stasjonen.
 • Ferier

  I skolens ferieuker tilbyr vi aktiviteter og ferieopplevelser. Lengre ferieopphold kan søkes om på Blå Kors Ferier. For mer informasjon les mer på www.blakors.no/ferier.

Kontakt oss i Fredrikstad

Opplysningene om navn og telefonnummer blir lagret slik at vi kan ta kontakt med deg.