Behandling av rusmiddelavhengighet

Behandlingshverdagen

Hos oss får du en fast behandler som følger deg før, under og etter innleggelse. Når du legges inn i vår døgnavdeling får du i tillegg tildelt en fast primærkontakt. Alle nye innlagte pasienter deltar i introduksjonsgruppe som går over 4 dager. Slik sikrer vi at alle får lik informasjon fra start. Vi har også et obligatorisk fellesmøte i avdelingen som alle er med på.

Vi ønsker å legge behandlingen til rette for deg, og som pasient har du en rekke gruppetilbud i løpet av oppholdet hos oss. Under kan du lese om de ulike behandlingsaktivitetene her på Blå Kors klinikk Haugaland.

Kvinner og alkoholproblemer

En tredel av pasientene i rusbehandling er kvinner. Men trolig er antall kvinner med rusmiddelproblemer langt større enn det faktiske antallet som er i behandling.

Avhengighet av alkohol er den vanligste rusbrukslidelsen. Kvinner tåler ikke alkohol like godt som menn. Det har blant annet sammenheng med at kvinner i snitt har mindre kropp, og leveren som bryter ned alkohol er mindre. Ny forskning tyder på at kvinner utvikler både avhengighet og leversykdom raskere enn menn.

Ønsker du behandling?

For å få behandlingsplass hos oss må du henvises for eksempel fra fastlege, rusteam eller annen spesialisthelsetjeneste. Du kan ta en uforpliktet telefon til oss for å få informasjon om vårt tilbud og få besvart dine spørsmål, uten å måtte oppgi navn. Det er også rom for pårørende å ringe for å få samme informasjon og veiledning til hvordan de kan få sine kjære henvist til oss.

Rødbrunt murbygg og vakre blomster utenfor
En gruppe på seks mennesker på tur ute. De sitter oppe på et fjell
Rom med stue og kjøkken. Det er et innbydende rom og en blomst på bordet
To kvinner står sammen og prater. de smiler. Hun ene har på seg en grønn jakke og en ryggsekk
Fire mennesker sitter rundt et bord i kantina og spiser
Fire mennesker sitter i et rom og ser på en skjerm der det står «Trygghetssirkelen». Det er tatt i bruk en projektor
tre personer i et treningsrom. Han ene spinner mens en annen hjelper en person med å trene styrke
flere personer gjør yoga. De står på blå matter