Den viktige samtalen med barn i barnehagealder

I boken «Vondt i magen» og i animasjonsfilmen er fokuset rettet mot den viktige relasjonen mellom en trygg voksen og et barn. Hvordan du kan lytte til og snakke med et barn om gode og vonde hemmeligheter.

Fortellingen viser hvor nyttig en enkel, liten handling kan være når man er bekymret for et barn. Boken og filmen er en invitasjon til å snakke om det barnet er opptatt av.

Om «Vondt i magen»

Lille Maiken har hovedrollen i «Vondt i magen». Hun har en klump i magen som ikke går bort. Boken henvender seg til voksne som har ansvar for barn i barnehagealder.

I del 1 av boken er fokuset rettet mot barn. Hvordan lytte og snakke med barn om ulike følelser som man har? Boken er lagt opp til samtale og inneholder åpne spørsmål rundt temaer som sinne, glede, tristhet og om hemmeligheter på godt og vondt. Vi tenker at denne boken kommer til sin rette i en god og voksens armkrok, og/eller mens barnet fargelegger og forklarer underveis med en voksen.

Bakgrunn

«Vondt i magen» vokste fram av en idé av Erle Sellevåg, som har skrevet flere kronikker om tematikken. Sellevåg ønsket å knytte en faglig tyngde til boken, og ønsket samarbeid med Blå Kors.

«Barn i rusfamilier» i KoRus Sør ved Blå Kors Borgestadklinikken har utviklet en rekke ressurser som gir fagpersoner konkrete eksempler, tips og fagstoff om hvordan man skal gå fra bekymring til handling.

Boken er utviklet gjennom midler fra Helsedirektoratet, mens animasjonsfilmen er utviklet gjennom midler fra Stiftelsen DAM.

.st0{fill:#086FB6;} .st1{fill:#0D76BC;}
Ønsker du å hjelpe barnet ditt til å sette ord på følelser? Boken «Vondt i magen» er til god hjelp.

Gi oss gjerne tilbakemelding

Gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan boken og filmen har fungert i samtale med barn. Evalueringen tar kun noen få minutter å svare på.

Relatert innhold