Nyheter

 • Lisbeth Tronerud Larsen (til h) er i dag både rus- og medikamentfri – og mor til et barn på fem år. Hun vil spesielt trekke frem ruskonsulent Ingrid Nicolaysen (til v) som en viktig pådriver for at hun kom til Borgestadklinikken og fikk nødvendig hjelp. (Foto: Gunder Christophersen)Lisbeth Tronerud Larsen (til h) er i dag både rus- og medikamentfri – og mor til et barn på fem år. Hun vil spesielt trekke frem ruskonsulent Ingrid Nicolaysen (til v) som en viktig pådriver for at hun kom til Borgestadklinikken og fikk nødvendig hjelp. (Foto: Gunder Christophersen)Lisbeth Tronerud Larsen (til h) er i dag både rus- og medikamentfri – og mor til et barn på fem år. Hun vil spesielt trekke frem ruskonsulent Ingrid Nicolaysen (til v) som en viktig pådriver for at hun kom til Borgestadklinikken og fikk nødvendig hjelp. (Foto: Gunder Christofersen)

  Lisbeth har fått tilbake troen på seg selv

  «Jeg trodde en gang at jeg ikke var noe. På den måten ble jeg ingen. Jeg begynte å tro jeg kunne klare noe. På den måten ble jeg alt!»

  Les mer..
 • Østråt - luftbilde

  Blå Kors Østråt reddet

  I begynnelsen av januar kom beskjeden om at byrådet i Oslo ville kutte 15 millioner kroner som skulle gå til rehabiliteringstilbud for mennesker med rusproblemer. Blå Kors Rehabiliteringssenter Østråt nådde ikke opp i anbudet og dermed forsvinner 28 langtidsplasser på Nesodden, etter 35 års drift. Opposisjonen i Oslo, fra Rødt til

  Les mer..
 • Foto: Steinar Glimsdal

  Hva med dagens ruspolitikk, Bent Høie?

  I intervjuet vi gjorde med Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen kom han med to utfordringer til helseminister Bent Høie. Micaelsen synes det er rart at Bent Høie som helseminister har vedtatt at den mye tryggere formen for bruk av heroin, nemlig å røyke den, er ulovlig på sprøyterommene.

  Les mer..
 • Norge er kanskje det eneste land i verden hvor vi trygt kan anbefale gravide kvinner nedtrapping av LAR-medisin, siden vi har et nett av flotte hjelpetiltak, sier overlege Egil Nordlie.

  Trapper ned etter førti år i rusfeltet

  Overlege Egil Nordlie ved Blå Kors Borgestadklinikken har viet hele sitt yrkesaktive liv til arbeid med rusmiddelavhengige og deres pårørende. Han har engasjert seg i flere kontroversielle faglige debatter og har publisert artikler. Nordlie har vært en mye brukt foredragsholder i inn- og utland.

  Les mer..
 • Triatlon- og maratonentusiasten Magne Stedøy-Johansen har hjertet for dem som sliter med å komme inn i arbeidslivet. (Fotoesben)

  En «jernmann» med hjerte for andre

  Arbeidsleder Magne Stedøy-Johansen (53), er den store idrettshelten på Blå Kors’ arbeidstreningstilbud i Oslo, Rehabil. Listen med alle maratonene og triatlonene Magne til nå har deltatt i er veldig lang.

  Les mer..