Når man vokser opp med rus i familien så er det mange ulike vansker som kan dukke opp i søskenflokken. Man kan ha hatt, eller bli plassert i, veldig ulike roller (den som ordner opp, den som protesterer og slåss og sier ifra, den som trekker seg totalt tilbake mm). Disse ulike rollene som kan ha skapt vansker søsken imellom fordi det kan være vanskelig å forstå hverandres reaksjoner.
Enkelte søsken har opplevd ulike belastninger. Søsken vokser ikke alltid opp “i den samme familien”. Noen familier kan oppleve at rusproblemer i familien har blitt verre og verre – og da vil de minste søsknene ofte ha opplevd den mest alvorlige situasjonen. Andre ganger er det motsatt. At eldste søsken har vokst opp med alvorlige rusproblemer, mens minstesøsken kan ha vokst opp med forelder som hadde tatt tak og gjort noe med problemene sine.
Søsken har ofte i voksen alder ulik måte å møte foreldre på. Noen ønsker å kutte kontakten, noen ønsker oppgjørssamtale, noen ønsker å bare kunne være sammen med foreldre uavhengig om de har rusproblemer eller ikke. Søsken har ulik posisjon og ulike ansvarsområder. Mange av de eldste søsknene kan ha opplevd å ha hatt et stort ansvar og omsorg for sine mindre søsken. Da blir det ofte vanskelig når man blir i alderen for å flytte ut. Storesøsken kan føle skyldfølelse og bekymring for småsøsken som blir igjen, og småsøsken kan føle seg forlatt.
Disse og mange andre problemstillinger vil bli diskutert gjennom temakvelden.
Velkommen!
Type
Digitalt
-
Praktisk info:
Temakvelden gjennomføres digitalt over teams. Du velger selv om du ønsker å lytte eller om du vil delta i samtalen med spørsmål.
Under temakvelden vil mikrofoner og kameraer være avslått, men brukernavnet ditt vil være synlig for de andre deltakerne. Ønsker du å være anonym kan du delta som gjest. I så fall logger du deg av teams før du går inn på linken til arrangementet.