Tips og ressurser til menigheter

To til tre barn i hver klasse vokser opp i en familie der alkohol og rus preger barndommen. På denne siden har vi samlet et knippe ressurser og råd som kan være nyttig for deg som vil jobbe for trygge og gode oppvekstvilkår. Se vår hilsen til deg:

Ressurser for ansatte og frivillige i menigheter

Ung gutt som smiler med skateboard under armen. Blå Kors barn og unge.

Hjelp til nyskapende arbeid med barn og unge

Få inspirasjon, verktøy og ideer til å utvikle diakonalt arbeid med barn og unge. Bli med på våre digitale konferanser i høst!

Bekymret for et barn?

Blå Kors har utarbeidet en veileder med fem gode råd til deg som er bekymret for et barn. Råd 1: Ta magefølelsen din på alvor. Les videre her.

Arbeid med tweens (9-13 år)

Hvordan lykkes med tweensarbeidet? Og hvordan ruste barn i denne alderen for ungdomslivet? Her finner du film- og samtaleopplegg om blant annet nettvett, gruppepress og grenser.

Konfirmantundervisning

Hvordan snakke med ungdom om rus? «Sunt og sant» er et film- og samtaleopplegg for ungdom om rus, seksualitet og andre temaer ungdommen selv er opptatt av. Plukk og velg bolkene du vil bruke med konfirmanter og/eller ungdomsforeldre.

Webinar: Se de usynlige barna

Barn og unge som lever i hjem med utfordringer knyttet til alkohol, rus og vold er ofte usynlige. I dagens koronasituasjon kan disse barna bli vanskeligere både å oppdage og følge opp. Hva kan du som er ansatt eller frivillig i menighet gjøre? Cathrine Dahle som er psykologspesialist i Blå Kors Kompasset er en av de som deler av sine tips og erfaringer. (Trykk på CC nederst i høyre hjørne for å skru på teksting.)

Program: 03:00: Introduksjon (Janne Dale Hauger, Blå Kors), 05:29 Hvorfor angår det kirken (Jan Christian Kielland, Kirkerådet), 09:09 Hvem er de usynlige barna (Cathrine Dahle, Blå Kors Kompasset Lillehammer), 38:00 Råd og tips til menigheter (Dina Willemse, Kirkelig Ressurssenter), 49:59 Å møte barn og unges behov i koronatid (Kim Andre V. Bjerkestrand, Forandringshuset Drammen), 56:56 Takk for nå (Janne Dale Hauger, Blå Kors)

Her finner du flere tips og råd til lokal handling i koronatider, med nyttige spørsmål til refleksjon og huskelister ved oppstart av nytt arbeid.

.st0{fill:#086FB6;} .st1{fill:#0D76BC;}
Følg med på hva som skjer

Spørsmål?

Den norske kirke og flere andre kirkesamfunn og kristne organisasjoner er medlemmer i Blå Kors. Vårt oppdrag er å styrke det forebyggende og diakonale arbeidet i lokalmenighetene.

Ønsker du veiledning, eller mer informasjon om våre opplegg eller tilbud til barn og unge? Ta kontakt med oss!