Slik kan din menighet bidra

Din menighet kan gi håp og støtte ved å samle inn penger til Blå Kors sitt arbeid. Her finner du tips og ressurser.

Derfor er deres støtte viktig

  • Nesten 1 av 10 barn i Norge har en forelder som misbruker alkohol.
  • Heldigvis finnes det håp. I over 100 har Blå Kors hjulpet mennesker som rammes av alkohol, rus eller annen avhengighet.
  • Med deres støtte kan vi gi flere barn og unge en tryggere barndom. Blå Kors jobber på oppdrag fra kirkene, og arbeidet bygger på et kristent og diakonalt menneskesyn.

Midlene når frem. Her kan du lese om hva pengene går til. Blå Kors er også medlem av Innsamlingskontrollen.

Dersom dere ønsker å støtte et øremerket formål eller har spørsmål om samarbeid, kontakt Fundraisingsjef Anne Kjersti Kværner.

Kollekt og gudstjeneste

Her er noen ressurser som kan tas i bruk i gudstjenester eller på møter med kollekt / innsamling til Blå Kors.

Liten jente med blå bukse

Kunngjøringer/Informasjon om innsamlingen:

Ofringen i dag går til Blå Kors sitt landsomfattende arbeid for barn, unge og voksne som opplever alkohol- og rusmisbruk i nære relasjoner. Vær med og skap et vendepunkt. For å nå ut til flere, trenger Blå Kors din støtte. Takk for gaven du gir!

Film som kan vises under gudstjenesten:

En film om å vokse opp med en utrygg barndom (1 min)

På vår Youtubekanal finner du flere filmer som kan brukes i gudstjeneste eller på møter.

SLIK KAN DU STØTTE

VIPPS:   13130 (valgfritt beløp)

SMS:   BK VENN til 2210 (200 kr)

Bankkonto:   3201 52 74165

Fortell om Blå Kors i menighetsbladet

Hjelp oss å spre kunnskap og engasjement ved å ta inn en artikkel i menighetsbladet eller på deres nettsider. Her finner du en artikkel som vi håper redaksjonen vil vurdere.

– Akkurat nå er det en del familier i Norge som ikke har det så bra. Mange familier opplever mer rusbruk, fordi hverdagen er uvanlig og folk er under press.

– Cathrine Dahle, psykologspesialist og daglig leder ved Blå Kors Kompasset Lillehammer

Artikkelen er til fri bruk sammen med disse to bildene (NB! fotograf krediteres som angitt)

Gjeng med ungdommer i terapi

BILDE A: De unge som besøker Blå Kors Kompasset sitter gjerne sammen i terapigrupper som dette. (Illustrasjonsfoto: Marcel Leliënhof). Last ned høyoppløselig versjon av bilde A.

Terapeut fra Blå Kors Kompasset som har en terapi på nett-time med en klient

BILDE B: Blå Kors Kompasset har tilbud om terapi for unge på nett. (Illustrasjonsfoto: Marcel Leliënhof). Last ned høyoppløselig versjon av bilde B.

Sett inn annonse i menighetsbladet

Har dere litt plass til overs i menighetsbladet? En fin måte å bidra er å sette inn en annonse med oppfordring til lesere om å støtte arbeidet for særlig utsatte barn og familier.

Andre måter å bidra

Det er mange måter å støtte opp om våre tilbud til mennesker i særlig sårbare situasjoner. Her er et par forslag til andre aktiviteter:

  • Arranger støttekonsert til inntekt for Blå Kors. Inviter lokale kor og artister. Hva med for eksempel en sommerkonsert til inntekt for Blå Kors Ferier?
  • Inviter til temakveld om alkohol, annen rus eller avhengighet, og oppfordre deltakere til å gi en gave til Blå Kors. Ta kontakt om dere ønsker å invitere noen fra Blå Kors til å holde foredrag, enten fysisk eller digitalt. Hva med for eksempel foreldreforedrag om tenåringer og rusmidler?
  • Ta kontakt med med en lokal Blå Kors virksomhet. Hør om det er noe dere kan samarbeide om eller bidra til, for eksempel gjennom innsamling, bønn eller frivillig arbeid.

Spørsmål? Ta kontakt!

.st0{fill:#086FB6;} .st1{fill:#0D76BC;}
Ressurser til menighetens arbeid med unge

FAKTA OM BLÅ KORS

Blå Kors er den største ideelle aktøren innen alkohol, rus og avhengighet i Norge.

I Blå Kors jobber vi med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling.

Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.