Til pasienter på ROP-TSB

Antall plasser og rom

Vi har totalt 13 rom, og plass til 11 pasienter. I tillegg har vi alltid ett rom for brukerstyrt plass.

Alle får eget rom, og rommene er fordelt i to etasjer. De er av ulik størrelse.

Hvordan er dagene?

  • Alle måltider blir servert i vår felles kantine, til faste tider. Kantinen er da reservert for pasientene ved ROP.
  • Vi har et fast ukeprogram som det forventes at du følger.
  • Alle hverdager starter med et felles morgenmøte, etter frokost, der vi gjennomgår hva som skal skje i løpet av dagen og tar opp aktuelle saker, både internt og fra media.
  • På hverdager er dagene fylt med ulike behandlingsgrupper, samtaler med behandlere, samarbeid med miljøterapeuter, organisert trening, møter med hjelpeapparatet osv.
  • På kveldstid er det ikke fast program ut over måltider. Da er det muligheter for å foreslå felles aktiviteter eller dra ut på egenhånd. Vi ligger sentralt plassert både i forhold til Porsgrunn og Skien og vi har flotte turområder rett utenfor døren. Det er gode muligheter for offentlig transport.
  • Ønsker du å trene har vi et lite treningsrom på klinikken og et større treningsrom ved avdelingen i Skien. I Skien er det også en liten treningssal, der det organiseres ballspill, gjerne med sammen med andre avdelinger. Det er også mulighet til å benytte seg av svømmehall, der vi har klippekort du kan bruke. I miljøpersonalet har vi personer som liker å trene og som gjerne blir med på tur dersom du ønsker å ha selskap.
  • Vi har et eget rom der vi legger til rette for hobbyaktiviteter. Å holde på med hendene og konsentrere seg om å lage ting, være en god avkobling fra både tanker og stress.
  • I helgene er det en del pasienter som reiser hjem på treningspermisjon dersom det er mulig.  Men for de som er igjen på seksjonen er det store muligheter til å reise ut på tur. Vi har miljøterapeuter som går lange vakter, noe som gjør at vi har en større frihet til å dra fra klinikken. Vi låner ut sportsutstyr, så det er mulig å være ute i all slags vær.

Vil du søke plass for behandling?

Ta kontakt med fastlege, behandler eller ruskonsulent for å bli henvist til Blå Kors klinikk Skien og seksjon for ROP. Drøft med de som kjenner deg om dette kan være et godt tilbud for deg, og gi dem informasjon som kan være viktig å få med i henvisningen. Det kan f. eks være hva som gjør at du ønsker nettopp denne behandlingen, motivasjonen du har og hvilke mål du har. Det er viktig også at situasjonen din nå blir nøye beskrevet. Ta gjerne kontakt med forløpskoordinator om du vil ha mer informasjon eller om har spørsmål:

Linda Øverland

Forløpskoordinator, seksjon for rus og psykisk lidelse
+47 992 54 029

Noen bildeglimt