Trening som en del av rusbehandlingen

Ett treningsteam med to fysioterapeuter og en idrettspedagog planlegger og følger opp treningen.

Hva gjør vi?

Vårt treningsopplegg legges opp individuelt for den enkelte pasient. Målet med trening som medisin slik vi legger det opp hos oss er bedre somatisk helse for pasientene. Det oppnår vi gjennom et opplegg med høyintensiv kondisjonstrening på tredemølle eller sykkel. Alle pasientene følges godt opp av ansatte i treningsteamet.

I avdeling Sentrum er det i tillegg et godt utstyrt aktivitetsrom med bordtennisbord, dart, shuffleboard, slynger, innebandyutstyr, treningsstrikk, matter og balanseputer. Vi har utendørs volleyballbane og i tillegg leier vi gymsal til ukentlig volleyballtrening. På Borgestad er tennisbane tilgjengelig.

Pasientene kan også trene på egen hånd.

Avdeling Sentrum og Borgestad ligger i hjerte av Grenland – med fine turområder i nærmiljøet og kort vei til fjell og sjø.

I tillegg til de faste ukentlige treningstimene vil miljøpersonalet arrangere felles sesongturer som skidag, sommertur, hvitveistur, badeturer og lignende.

Når rusen tas bort er det viktig å finne noe som kan erstatte den. Vårt trenings- og aktivitetsprogram kan være med på å gi pasientene interesser og hobbyer de kan fortsette med etter endt behandling.

Noen bildeglimt:

Full jubel når man vinner settet i bordtennis. En mann løfter armene av glede og smiler bredt. De andre ler og tuller
Det er fem mennesker som trener yoga på matter. To menn og tre damer, og de strekker armene over den ene siden.
Fire personer spiller bordtennis. De er ivrige og smiler
To personer med shuffle board aktivitet
Det er fire personer i en treningssal. To personer som sykler, en mann og en dame. En annen person står på tredemølle og får hjelp
En mann med mange tatoveringer holder en biljard-pinne i hånden, på vei til å slå mot ballen. En dame spiller med, hun smiler
Flere personer hviler på toppen etter tur

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt:

Siri Svenkerud

Seksjonsleder fellestjenester
+47 913 72 807