Rus og avhengighet

Alkoholisme

Drikker du for mye alkohol? Er du bekymret for at en av dine nærmeste drikker for mye og er blitt avhengig av alkohol? En alkoholiker er en person som ikke lenger klarer å kontrollere hvor mye – og hvor ofte det drikkes.

Hva er spilleavhengighet?

Et kjennetegn på spilleavhengighet er at du fortsetter å spille selv om du egentlig ikke ønsker det. Det er som å bli utsatt for en kraft som tar over styringen i livet.

Dataspilling

Skaper dataspilling vansker i livet ditt? Er du bekymret for at en av dine nærmeste bruker for mye tid på gaming? Dataspilling kan bli problematisk hvis det oppleves som utenfor din kontroll eller når det skaper eller forsterker vansker i livet utenfor spillet.

Drikkepress og alkoholvaner

Visste du at unge voksne i aldersgruppen 18 til 29 år skiller seg ut fra resten av befolkningen når det gjelder drikkepress?

Tips til tenåringsforeldre om ungdom og alkohol

Forskning viser at i familier hvor de har klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre og mer forsiktig. Et godt råd er derfor å snakke med tenåringen om alkohol og ha klare regler. I denne guiden får du råd om hvordan du kan gjøre dette i praksis.

Hverdagskompetanse

Det er nesten vanskelig å forestille seg det, men mange voksne i Norge mangler kunnskap om hvordan det er å leve et helt normalt liv. Hvis du har ruset deg fra de tidlige tenårene til du er godt voksen, er det ofte store hull i kunnskapen om hvordan du lever et vanlig liv.

Gatenært

Trenger du en pause fra hverdagen? God og næringsrik mat og hjelp til ulike utfordringer? Du kan komme akkurat som du er. Du trenger ingen henvisning, og alt vi tilbyr deg er helt gratis.

Bekymret for et barn?

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at minst 135 000 barn i Norge lider under foreldrenes bruk av alkohol og/eller annen rus og dårlig psykisk helse.