• Samlet inn nesten 600.000 til Blå Kors Ferier

  I forrige uke klarte et stort knippe bedriftseiere og ledere fra Sørlandet å samle inn hele 585.000 kroner til Blå Kors Ferier – på bare én time.

 • Generalsekretær Jan Elverum (Foto: Christian Wangberg)

  – Bøtelegg kjendiser som undergraver norsk spillpolitikk

    –  Norsk spillpolitikk handler først og fremst om å beskytte mennesker, skriver Jan Elverum, generalsekretær i Blå Kors. 

 • Odd Einar Dørum deltok på Kirkemøtet i 2017 Foto: Venstre

  Gratulerer kirken med sin uavhengighet

  Under kirkemøtet leste Oslo-delegat Odd Einar Dørum (bildet) et opprop fra 16 diakonale institusjoner og organisasjoner. Oppropet gjorde klart at de diakonale organisasjonene er klare til tjeneste!

 • Extra glede i Blå Kors – to nye prosjekter starter opp

  Prosjektet «Veien til et vanlig liv» var ett av to ny prosjekter som fikk støtte av Extrastiftelsen. Leder Magnus Angeltveit i Stiftelsen Blå Kors Drammen jubler for at de nå kan starte Blå Kors Steg-for-Steg i Drammen. 

 • Nordmenn drikker mindre alkohol.

  Nordmenn drikker mindre alkohol

    I går la Folkehelseinstituttet frem rapporten «Rusmidler i Norge 2016». Den kommer med en statistikk over nordmenns bruk av alkohol, tobakk, vanedannende legemidler og narkotika.

 • Lys fremtid med fast ansettelse

  Oskar Alexander Eriksen Dørum (23) måtte bo i telt for å få hverdagen til å gå opp. Nå har han arbeid. Fast ansettelse. Og han ser lyst på fremtiden. Rekrutteringsprogrammet «Ringer i Vannet» viste seg å være gull for ham.

 • Velg Selv - nytt prosjekt for tweens.

  Tweens trenger trygge voksne etter jul

  Det er mange barn og tweens som gruer seg til spørsmålet om de har hatt det bra i julen. For det går likesom ikke an å svare nei på det spørsmålet.

 • Tommy kom hjem til jul

  — I fem år satt jeg alene og drakk på julaften, med familien min langt borte. Jeg hadde tilbud om å feire jul sammen med dem, men klarte det ikke, sier Tommy Sjåfjell.

 • (Foto: Colorbox)

  Nei til lisens for utenlandske spillselskaper

    Regjeringen legger i dag fram en stortingsmelding om spillpolitikk, og der kommer det frem at regjeringen ikke ønsker å gi lisens til utenlandske spillselskaper. En ny undersøkelse gjort på oppdrag for Blå Kors viser at 73 prosent er imot at utenlandske spillselskaper skal få lisens for å drive pengespill i Norge.  

 • Nytt tverrkirkelig samarbeid om forebygging

  Et spennende tverrkirkelig samarbeid på forebyggingsfeltet er etablert i Norden, i første omgang er tre kirkelige paraplyorganisasjoner i Norge og Sverige involvert. Samarbeidsavtalen ble underskrevet i forrige uke.