• Helse Sør-Øst kutter i rusbehandling

  Helse Sør-Øst la nylig ut en anbudskonkurranse rundt de mange tjenestene innen rusbehandling som Blå Kors Borgestadklinikken har avtale på i dag. Det reageres sterkt på at helseforetaket i konkurransen legger opp til betydelige kutt i tjenestene som er forbeholdt de ideelle aktørene i regionen.

 • Brad is sober!

  Brad Pitt forteller åpent at han har slitt med alkoholproblemer. Han er ikke alene. Også i Norge er det mange som sliter med at de drikker for mye. Noen tror at det er bare mennesker som er helt «utslåtte» og har falt utenfor samfunnet som rammes.

 • Home Start Familiekontakten Blå Kors inviterer til seminar om frivillighet og minoritetsfamilier

  Home-Start Familiekontakten Blå Kors inviterer til et heldagsseminar 3. mai med tittelen «Frivillighet i minoritetsfamilier med små barn – muligheter og fallgruver». Det er en del av et prosjekt som har fokus på kultursensitiv familiestøtte, og er finansiert av Gjensidigestiftelsen. Målet har vært å styrke familiekontaktenes i Home Starts evne til kultursensitivitet.

 • Matsentralen hedret med Sareptaprisen

  Årets vinner av Sareptaprisen, Matsentralen SA, hjelper vanskeligstilte med livsnødvendig mat, og reduserer samtidig matsvinn.

 • Henrik Ek Dahlgren (22)

  Fra Seiersborg til fast jobb

  Da Henrik Ek Dahlgren (22) var i tenårene ble han mobbet. Skolehverdagen var vanskelig, og han slet med dårlig selvtillit. Da han startet på Seiersborg, snudde det. I dag har han tatt fagbrev og jobber som helsefagarbeider i Re Kommune i Vestfold.

 • Gjennom 40 år på Lade

  Kreativ, spennende og livlig fortid, nåtid og framtid. Blå Kors Lade Behandlingssenter i Trondheim ser i alle retninger når de skal feire seg selv.

 • Støtte til tenåringenes «bakkemannskap»

  Foreldre er viktigst, mener Blå Kors, og sender i denne måneden ut hele 100.000 brosjyrer med gode råd om ungdom og alkohol til landets tenåringsforeldre . Kampanjen er støttet av Helsedirektoratet.

 • Generalsekretær Jan Elverum (Foto: Christian Wangberg)

  Trussel mot ideelle aktører

  SVs landsmøte skal i helgen behandle et forslag om å fjerne fra partiprogrammet at ideelle aktører skal være et supplement til det offentlige. Blir det vedtatt, vil det være en gavepakke til de internasjonale kommersielle selskapene.

 • – Det handler om driftsgrunnlaget for ideell sektor i Norge

  Blå Kors ser mye positivt i Kulturdepartementets utredning: «Ideell opprydding — Statlig dekning av ideelle organisasjoners historiske pensjonskostnader». Høringsfristen gikk ut 1. mars.

 • Blå Kors guider tenåringsforeldre

  Det er ikke lett å være tenåring, men det er neimen ikke så lett å være tenåringsforelder heller. Derfor vil Blå Kors nå gi hjelp til tenåringsforeldrene. Og det rett hjem i postkassa!